2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét pert nyert az Önkormányzat a mezőkövesdi reptér ügyében

A törvényszék másodfokon is megerősítette: jogos a miskolci és a két társtulajdonos önkormányzat követelése a Fieldstone Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ellen, a bérleti díj megfizetése miatt indított perben.
Az M3-as autópálya és a Budapest–Miskolc vasútvonal közelében fekvő mezőkövesdi repülőtér használatára és fejlesztésére a korábbi szocialista városvezetés 2008-ban kötött az önkormányzat érdekeivel szembemenő, a másik félnek kedvező bérleti szerződést az ír-magyar érdekeltségű Fieldstone Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel. A cég azonban nem teljesítette, amit vállalt, semmilyen fejlesztést nem hajtott végre. Ezért a terület három tulajdonosa, a miskolci, a mezőkövesdi és a mezőkeresztesi önkormányzat 2014-ben rendkívüli felmondással megszüntette a szerződést és pert indított a vállalat ellen.
A Debreceni Törvényszék másodfokon is az elmaradt bérleti díj megfizetésére kötelezte a Fieldstone Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, amelynek így több mint 25 millió Ft-ot kell megfizetnie a miskolci önkormányzat számára. Az ítélet jogerős.
A per lezárásával ismét napirendre kerülhet a terület átgondolt fejlesztése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek