2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hetednapi Adventista Egyház programjai

A Hetednapi Adventista Egyház országszerte végez társadalmi szolgálatokat, szervez programokat. Évtizedek óta jelen vagyunk Sátoraljaújhelyben és a Zempléni Régióban.

Szeretetszolgálatunk az „ADRA” (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) több alkalommal segélyezési programot szervezett a térségben. 2010-ben 170 árvíz sújtotta család részére adtunk segítséget együttműködve a helyi szervekkel. (www.adra.hu)
Egyházunk kiemelten foglalkozik az egészség megőrzésével, a betegségek megelőzésével. A zempléni Bózsva községben és Balatonlellén szervezünk nyaranta életmód táborokat, ahol a résztvevők testközelből tapasztalhatják meg a Bibliában található tanácsok jótékony hatásait. (www.bibliataborok.hu)
Sátoraljaújhelyben számos előadássorozatot szerveztünk és 12 évvel ezelőtt indult el a Bibliai Szabadegyetem, az egyházunk által fenntartott Adventista Teológiai Főiskola ismeretterjesztő programja, amely segítséget nyújt az európai kultúra egyik legmeghatározóbb értékének a Bibliának megismerésében. Ma már a városban Biblia-klubot működtetünk.
(www.atf.adventista.hu)

Aktuális programjaink szeptember hónapban:


Az Adventista Teológiai Főiskola tanárainak, professzorainak
közreműködésével valósul meg
2016. szeptember 21-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel
a Vallásközi Teológiai Délután,
melyet a Keresztény-Zsidó Társaság szervez

Helyszín: a Hetednapi Adventista Egyház közösségi háza
Sátoraljaújhely, Kossuth u. 12.

Előadást tartanak többek közt: Szathmáry Béla és Enghy Sándor teológiai professzorok a Sárospataki Református Teológiai Akadémiáról, valamint Szigeti Jenő prof. emeritus és Tokics Imre főiskolai tanár az Adventista Teológiai Főiskoláról. Dankó Istvánné Majnik Márta: Adalékok és emlékek Sátoraljaújhely zsidóságának XX. Századi történetéhez című könyvét bemutatja Dankó Dénes, Sátoraljaújhely város alpolgármestere.

Társadalmunk legkisebb, de legfontosabb sejtje a család, melynek védelmét egyházunk szolgálatának, küldetésünknek tekintjük.

2016. szeptember 24-én (szombaton) 15.00 órai kezdettel
Dr. Mihalec Gábor pár-, és családterapeuta
tart előadást

Helyszín: Zemplén Európa Ház I. em. konferencia terem
3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi u. 18.

Az előadás címe:
„Évtizedeken át hűségben és elégedetten – ugyanazzal a társsal”

Alcímek: Hogyan előzzük meg a hűtlenséget akkor, amikor még eszünkbe sem jutott? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a szerelmi életünk évtizedekig inspiráló és beteljesítő maradjon? Apró trükkök, amelyek nagyot változtatnak a szemléletén és segítenek, hogy ne múljon el az a bizonyos szikra!
Dr. Mihalec Gábor, először tart előadást városunkban. Párkapcsolati bestsellerek szerzője, könyvei néhány hónapja kaphatóak Sátoraljaújhelyben is.
Gábor több mint 10 éve kutatja a boldog párkapcsolatok titkát, előadásain és magánrendelésén párok százaival osztotta már meg felismeréseit. Az elmúlt években 10 országban tartott párkapcsolati előadásokat 4 nyelven. Amit másoknak tanít, azt maga is megéli, 21 éve él házasságban Dórival, akivel együtt két kamasz gyermek büszke szülei.
További információk: www.mihalecgabor.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A belépés ingyenes!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek