2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Stratégiai cselédség helyett valódi stratégiai partnerséget!

A legfrissebb sajtóhírek szerint ismét bebizonyosodott, hogy a nálunk ténykedő, és a huszadik század pártjai által a hazai kis és közepes vállalkozásokkal szemben agyontámogatott multik prominenseinek némelyike csupán egyszerű munkaerőállatként tekint a munkásaira. Olcsó bérrabszolgaként bánnak a magyar dolgozókkal, akiknek nem a kreativitására, csak a potom pénzen megvett fizikai erejére, valamint monotónia- és megaláztatás-tűrésére van szükségük. Nem tudjuk másként értékelni a kormány stratégiai partnerének, a korábban sokmilliárdos munkahelyteremtési támogatásban részesített, de most a termelés egy részét Ukrajnába telepítő, és ezért több mint 600 embert elbocsátó, Jabil elektrotechnikai ipari konszernek a lépéseit sem.

Mindemellett a borsodi térség foglalkoztatási helyzetére nézve újabb brutális következményekkel járó leépítés ismételten rávilágít a futószalag mellett robotoló modern ipari cselédség munkaerő-kölcsönző cégek által kizsákmányolt, és teljes bizonytalanságban tartott munkásainak tarthatatlan helyzetére is. Nemzeti megmaradásunk szempontjából életbevágóan fontos lenne, hogy végre a magyar kkv-szektor innovatív szelete növekedésnek indulhasson. Éppen ezért jelent valós perspektívát, a Magyarországot nem pusztán egy bármikor felszámolható telephelynek tekintő hazai kis- és közepes vállalkozásoknak a Jobbik iparfejlesztési programja, a Hét Vezér Terv. A nemzeti néppárt régóta hangoztatott követelése, hogy az állami támogatásokat és kedvezményeket végre ne a tőkeerős, külföldi nagyvállalatok, hanem a hazai kkv-szektor részére biztosítsa az állam. Továbbá érdemben javítani kell a kis magyar cégek közbeszerzési megbízásokhoz, illetve EU-s pályázati pénzekhez való hozzáférhetőségének esélyeit is.

Kormányrakerülése után a Jobbik véget fog vetni a cselédstratégiának, és a nemzetközi cégóriások kedvezményekkel való kistafírozása helyett inkább a tartós munkahelyeket létrehozó hazai vállalkozókkal, valamint a magyar munkásokkal köt majd valódi stratégiai partnerséget!

Ander Balázs országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek