2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Csütörtöktől a magyar mozikban a négy Oscarra jelölt Nine

Csütörtöktől a magyar mozikban a négy Oscarra jelölt Nine

Csütörtöktől a magyar mozikban a négy Oscarra jelölt NineBár a főbb kategóriákba nem sikerült bekerülnie, így is négy jelöléssel indulhat neki a márciusi Oscar-gálának a Kilenc (Nine) című filmmusical, amelyet csütörtöktől immár a magyar mozikban is vetítenek. Az azonos című Tony-díjas színpadi musicalből készült film – amelyhez olyan sztárokat sikerült megnyerni, mint Daniel Day-Lewis, Judi Dench, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson és a Grammy-díjas Fergie – a legjobb látványtervezésért, a legjobb jelmeztervezésért, valamint a legjobb eredeti dalért járó aranyszobrocskáért versenyezhet majd.

A többségükben Oscar-díjas színészek közül egyedül Penélope Cruz reménykedhet újabb Oscarban, őt a legjobb női mellékszereplő kategóriájában jelölték a Kilencben nyújtott alakításáért.

Maury Yeston zeneszerző még a 80-as évek végén készítette el Federico Fellini kultuszfilmje, a 8 és 1/2 zenés színpadi változatát a legendás olasz rendező engedélyével. A darab, amelyet Kilenc címmel 1982. május 2-án mutattak be a New York-i Broadwayn, a rangos amerikai színházi elismerésből, a Tony-díjból ötöt is elnyert. A látványos produkciót több mint hétszázszor játszotta a 46th Street Theatre.

Rob Marshall filmes adaptációjában szintén nagy hangsúlyt fektetett a látványra. Nem csoda, hogy az egyik Oscar-jelölést éppen a látványtervezésért (John Myhre és Gordon Sim munkájáért) kapta a film. Az elsöprő dinamikájú revüjelenetek koreográfiáját John DeLuca és a rendező készítette. A szintén Oscarra jelölt Colleen Atwood jelmezei a 60-as évek stílusát idézik.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek