2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Üveghuta Kupa: október első vasárnapján

Üveghuta Kupa: október első vasárnapján

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti  XIII. Üveghuta Kupa elnevezésű 5,3 km-es hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 2-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE. Az előnevezéssel nem árt sietni, hiszen az indulók száma 240 főben van limitálva.

A hegyi-, illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják.  Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok  MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint közkívánatra ismét kiírták a 105 kg feletti kategóriát.

Előnevezni a www.kisgalya.hu honlapról letölthető nevezési lap kitöltésével, elküldésével kedvezményesen (egyéniben 2500, párosban 5000 forintért) szeptember 16-ig lehet. A nevezési lapokat – csatolmányként – a kisgalya@gmail.com e-mail címre várják a rendezők. Az előnevezési határidő lejárta után, szeptember 28-ig már a helyszíni nevezés díját, 3000, illetve 6000 forintot kell fizetni, csakúgy, mint a verseny napján, a bükkszentlászlói rajt helyszínén, 7.30-10.30 óra között, a helyszíni nevezésnél. Kivéve akkor, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-keret. Mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi!
A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!

Útvonal-lezárás a verseny idején!
A verseny idején az útvonal le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy a rajt előtt úgy vigyék fel Bükkszentkeresztre gépjárműveiket, hogy 9 óra 30-tól érvénybe lép a teljes útzár. Innentől kezdve mindenki csak körbe (Lillafüred felé) tud fel-le közlekedni a verseny előtt és alatt. Az utolsó induló felérkezése után nyitják meg az utat az autósok és a visszaguruló kerékpárosok számára!

Ajándékok és frissítő
Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó három szintes parkolóban, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat, frissítőt és az Erdőmester-söröző jóvoltából egy kis harapnivalót kap, továbbá rajtszám felmutatása ellenében átveheti a támogatók ajándékát is. A kategóriák legjobbjai kupa, érem és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.
A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja.
A részletes versenykiírás, a nevezettek folyamatosan frissülő listája megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon. További információt kérni Sikter Zsuzsannától a 30/2063-602-es telefonszámon lehet.

Fotó:Orliczki Attila

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek