2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lehmann-bronz Szlovéniából

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói közül jó néhányan versenyeztek az elmúlt hétvégén. Az idei ifjúsági Eb-ezüstérmes Lehmann Csongor érte el a legjobb eredményt, a Szlovéniában megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupáról bronzérmet hozott haza.

A szlovéniai Bled városában életre hívott ETU Triatlon Junior Európa-kupát szupersprint távon (400 m úszás, 13 km kerékpározás, 3,3km futás), hegyi pályán rendezték. A mezőny erősségét jellemzi, hogy több nemzet – Ausztria, Németország, Szlovénia, Magyarország – versenyzőinek, így a tiszaújvárosi színeket képviselő, a pár napja franciaországi magaslati edzőtáborból érkező  Putnóczki Dorkának, Lehmann Bencének és Lehmann Csongornak is ez volt az utolsó versenye a szeptember 11-18. között Mexikóban, Cozumel-ben megrendezendő világbajnokság előtt. A szeptember 10-én útra kelő, 10 versenyzővel utazó magyar delegáció vezetője Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke.
–    A lányoknál egy kéttagú szökésről maradt le a depóban a júliusi tiszaújvárosi ifjúsági Európa-bajnokságon a mix-váltóval ezüstérmes Putnóczki Dorka, de a folytatásban, a mintegy 30 tagú nagy bolyban kerékpározva, majd nagyot futva, ötödik helyével kihozta a maximumot – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. –  Jakab Ilka 20., Mátyus Lili 23., Szegedi Sára 24, Filep Zsanna 39. helye megfelelt az elvárásainknak. A fiúknál a bringázás első körében négyen – köztük Lehmann Bencével – próbálkoztak elmenéssel, de a második váltásnál végül tizenhatan kezdhették meg együtt a futást.  Ebben a csoportban haladt Lehmann Csongor is, aki végig versenyben volt a dobogóért, melynek harmadik fokát meg is szerezte.  Bence a depóban, egy német versenyző által okozott kavarodás miatt a 16. pozícióban ment ki futópályára, ahol az előkelő 8. helyig tudott feljönni.  Dévay Zsombor a második sorból érte el a figyelemreméltó 18. helyet.

Ausztráliában és Ausztriában
A középtávú (70.3)  triatlon világbajnokságot az ausztráliai Gold Coast-ban rendezték meg. Szűcs Rajmund, aki tavaly, a budapesti 70.3 versenyen elért korosztályos 3. helyével szerzett indulási jogot az 1900 méter úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból álló viadalra, az egyik legerősebb mezőnyben, a 40-44 éves korcsoportban a 84. helyet harcolta ki.

Az ETU Középtávú Triatlon Európa-bajnokságnak az ausztriai Walchsee adott otthont. Hankó Dávid, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub többszörös magyar bajnoka nagyon komoly esélyekkel (1-6. helyezés) és reményekkel állt rajthoz, de sajnos az úszás után, a depóban defektes kerékpár várta és mivel ott nem helyeztek el tartalék kerekeket, a verseny feladására kényszerült.  Dávid ezen a hétvégén Balatonfüreden, a Balatonman elnevezésű nemzetközi erőpróbán vigasztalódhat.

Fotó:
A még ifjúsági korú Lehmann Csongor (jobbról) bronzérmet érdemelt ki Bled-ben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek