2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Viola utca: ez a rendszer maga!

Szokás szerint nagyszerű eredményként próbálja tálalni a miskolci polgármesteri hivatal azt, amibe normális országokban egy komplett városvezetés bukna bele. Mert a botrányos Viola utcai ügyben nem arról van szó, hogy egy rossz önkormányzati utat újított fel valaki saját pénzen, hanem arról, hogy az önkormányzat engedett elbontani egy mindenki által használt lépcsősort csak azért, hogy egy városi cégvezető apja egészen a saját kacsalábon forgó palotájáig autókázhasson.

Az meg egyenesen nevetséges érvelés a városházi sajtófőnöktől, hogy az önkormányzati építési engedély birtokában az útépítésről nem szükséges kikérni az ott lakók véleményét. Amíg egy halandónak a szomszéd beleegyezését is ki kell kérnie ahhoz, ha át akarja alakítani a saját házát, addig a hivatal úgy ad ki közterület-átalakítási engedélyt egy magánszemélynek, hogy meg sem vizsgálja, a környéken élők mit szólnak hozzá.

Teljesen nyilvánvaló: ez nem történhetett volna meg akkor, ha az építést nem egy olyan ember kezdeményei, akinek a fia a városvezetés egyik legfőbb bizalmi embere, önkormányzati cégvezető, városi hatalmasság.  

Az is teljesen nyilvánvaló, hogy mindez nem egyedi jelenség. Ez a rendszer maga: itt senki és semmi nem számít, csak a rokonok, a haverok és a klientúra.

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek