2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Izzó tények

A tűz életünk elengedhetetlen része, de ha elővigyázatlanok vagyunk, akkor a legádázabb ellenségünkké válhat. Magyarországon évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek kétharmadában gyermek a sérült. Őket a Bethesda kórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelik, így nem véletlen, hogy tűzbiztos termékekkel foglalkozó ROCKWOOL Hungary Kft. e kórházat választotta partneréül.
Az égési sérülés a második vezető gyermek baleseti ok, és az égési sérültek kétharmada gyermek. A Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház azért különleges, mivel itt található az országos gyermekégés-központ. Az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központot 2002-ben alapították, ekkor épült fel az ország legkorszerűbb, égési sérült gyermekek ellátására specializálódott centruma a kórházban. A Központ egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja a súlyosan égett gyermekeket, évente mintegy 300 gyermek kerül ide.
A keletkezett tüzek eloltása elsősorban a tűzoltók feladata, azonban a biztonsági szabályok ismerete mindenkitől elvárható, az égési sérülések megelőzése pedig gyermekeinket is meg kell tanítani. A Gyermekkórház égésprevenciós programjának részeként 2002 óta több mint 900 előadás során, több mint 20.000 6-12 év közötti gyermeket készített fel az égési balesetek elkerülésére. Az előadások elsősorban arra fókuszálnak, hogy mit tegyünk a balesetek elkerülése érdekében, illetve mit tehetünk, ha bekövetkezett a baj.

Az égés természetének ismeretével és a tudatos védekezéssel elejét vehetjük a legtöbb tűzesetnek. Iskolás tananyag, hogy tűz akkor keletkezik és marad fenn, ha az égés mindhárom feltétele adott: gyújtóforrás, éghető anyag és az oxigén. Amennyiben legalább az egyik feltételt semlegesítjük, a láng kialszik. Minden tűzvédelmi eljárás erre az elvre épül és így a veszélyforrásokat is jobban megismerhetjük.

A tűzesetek lehető leghatékonyabb megelőzése a ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában is szerepel, hiszen a cég termékeinek is egyik fontos ismérve az épületek tűzvédelme.
A Bethesda Kórház Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás részeként a vállalat tűzbiztos homlokzati hőszigetelési rendszert adományoz az ADHD Ambulancia felújításához. Az adománnyal a Centrum épülete a jövőben energia-hatékony, környezetbarát és tűzbiztos módon tud majd üzemelni a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekek érdekében.
Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására már sor került, jelenleg az adomány átadásának szervezése zajlik, ami még az idei évben beépítésre is kerül az ADHD Ambulancia felújítása során.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek