2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz fél az általa Nyugatra üldözöttektől

A Fidesznek az az érdeke, hogy az egzisztenciális bizonytalanság miatt Nyugatra menekült több százezer magyar csak nagy erőfeszítések árán tudjon véleményt mondani. A kormánypárt ezért nem támogatott egy konszenzuson alapuló, jogkiterjesztő indítványt, mely így megfelelt volna a jogbiztonság követelményének is.

A Jobbik szerint még időben ki lehetett volna terjeszteni a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező magyarok levélben szavazásának lehetőségét, hogy ők is leadhassák voksukat az október 2-i népszavazáson. Ismert, ötször volt rá példa, hogy a Fidesz néhány nap alatt módosította a „gránitszilárdságú” Alaptörvényt, tehát a levélben szavazás kiterjesztésének is csak a Fidesz politikai akaratának hiánya volt a gátja.

A Jobbik következetesen képviseli korábban is vallott álláspontját: Magyarországra az itt élők beleegyezése nélkül ne telepítsenek be senkit, és ennek kimondásához a Nyugatra kényszerült magyaroknak is minden lehetőséget meg kellene adni. Elkeserítő, hogy ezt épp a Fidesz akadályozza meg.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek