2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • És megint nincs új a nap alatt: olimpia idején rekordhoz közelít a kórházak adóssága is

És megint nincs új a nap alatt: olimpia idején rekordhoz közelít a kórházak adóssága is

A kormány 2014 őszén ígértet tett, hogy érdemben csökkenteni fogja az egészségügyi intézmények tartozásait. A minden hónap közepén érkező államkincstári kimutatás ezzel szemben mindig cáfolja a kormány ígéreteit, hiszen belőle rendre jól látszik, hogy Orbán Viktor akárhány államtitkár cseréje árán sem fogja tudni megoldani a kórházak tartozásának csökkentését.

Miközben a menekültválságba menekülő Orbán Viktor nem vesz tudomást a kórházi adósságok növekedéséről, addig a tartozás miatt újra növekszenek a várólisták, még kevesebb eszközt tudnak beszerezni az intézmények, még pocsékabb élelmet adnak a kórházakban, még kevesebb beteget tudnak ellátni a szolgáltatók. A tartozások nemcsak az intézmények terhei, hanem a benne gyógyulni szándékozó lakosoké is, és nemcsak az intézmények biztonságát veszélyezteti, hanem a betegekét is.

Nyilvánvaló, hogy ha Andy Vajnának vagy Mészáros Lőrincnek beszállítóként érdekeltsége lenne az egészségügyben, már rég megszűntek volna a tartozások, mert a Fidesz arra ad pénzt, ami a szívéhez közel áll. Így az egészségügynek üres ígéretek és üres kassza jut, azonban a haverok kistafírozására semmilyen állami pénzt nem sajnál.

A Jobbik által 2016-ban útjára indított Valódi Nemzeti Konzultáció során mind a szakma, mind a betegek világosan jelezték, hogy ők többet költenének az egészségügyre, és őket jobban érdekli az egészségügyi intézmények helyzetének javítása, mint a költségvetési források haverokhoz való juttatása. A Jobbik a Valódi Nemzeti Konzultációban résztvevő szervezetekkel egyetértve a rekordközeli adósság felszámolására és újraképződésének megakadályozására szólítja fel a kormányt.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…