2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A kormány figyelmébe ajánljuk: Magyarországon nem csak luxusautókkal közlekednek az emberek

A kormány figyelmébe ajánljuk: Magyarországon nem csak luxusautókkal közlekednek az emberek

A Jobbik Magyarországért Mozgalom már számtalan alkalommal igyekezett felhívni a figyelmet a közösségi közlekedés autóbuszos ágazatában munkát vállalók tarthatatlan helyzetére. A nap mint nap akár több száz ember életéért felelős, munkájukat kötelességtudóan végző buszsofőrök jogos követelése sajnos a mai napig nem hallatszott el a haveri oligarchák igényeit viszont buzgón kielégítő kormányzati döntéshozókig. A fideszes hűbéri láncolat különféle szintjein csupán üres kommunikációs hivatkozási alapot jelentő „korán kelő, keményen dolgozó kisemberek” bérfelzárkóztatásának megkezdése azonban nem tűr további halasztást!

Mivel a nyugati országokhoz képest hazánkban nagyobb szerep hárul a közösségi közlekedésre, ráadásul az iskola- és kórházbezárások, hivatal-összevonások, valamint az egyéb kormányzati központosító törekvések miatt egyre több ember kényszerül különféle ügyeit lakóhelyétől távol intézni, így – különösen a vidéken élők szempontjából – létfontosságú kérdés a Volán-társaságok normális működésének állami biztosítása. Csakhogy a leterheltség és a tarthatatlanul alacsony fizetések miatt az autóbuszvezetők elvándorlása folyamatos, így egyre nehezebb fenntartani a járatok zökkenőmentes üzemeltetését.

A Jobbik teljes politikai támogatásáról biztosítja az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségét, továbbá határozottan felszólítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy sürgősen tegyenek érdemi lépéseket a kialakult helyzet igazságos rendezése érdekében!

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik munkavállalói érdekvédelmi munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…