2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pierce Brown ismét gondoskodik a fordulatokról

Pierce Brown Hajnalcsillag című regénye a népszerű sci-fi sorozat, a Vörös lázadás trilógia befejező kötete, mely Amerikában nem sokkal megjelenése után a bestseller listák élére tört.

A rendkívül akciódús Hajnalcsillag 2016-ban jelent meg magyarul a hazai rajongók legnagyobb örömére, így a második rész függővége után, végre itthon is megtudhatjuk, hogy hogyan végződik a regénysorozat.

A cselekmény szerint Darrowt ellenségei kényszerítették háborúra, hiszen rabszolgasorba döntötték az embereit és felakasztották feleségét. Darrow eddig türelmesen várt, hogy egy olyan forradalmat indítson el, mely alapjaiban zúzza szét a fennálló hierarchiát. Az Aranyak közé beépülve mindent kockára téve küzd az igazáért – de vajon sikerül diadalmaskodnia?

A trilógia könyvei elsősorban a felejthetetlen karaktereikkel és Brown lebilincselő történetvezetésével tűnnek ki az átlagos sci-fik sorából. A sorozat rajongói számára a Hajnalcsillag egy valóságos hullámvasút élményt ad majd, hiszen a regény egyszerre képes megnevettetni, elszomorítani, avagy intenzív érzelmeket ébreszteni. Darrow szerethető karakterével könnyen empatizálhat az olvasó; e szereplő rendkívül emberi, hozzánk hasonlóan ő is követ el hibákat, ám a végletekig reménykedik, és nem adja fel az emberi jóságba vetett hitét. A regény mellékszereplői is nagyon jóra sikerültek; többek között Sevrotot ezúttal egy új oldaláról ismerhetjük meg. A regény negatív szereplői kidolgozott és markáns alakok, így semmiképpen sem hagyják hidegen az olvasókat.

A Hajnalcsillag egyik erőssége az eseménydús cselekmény, így mindazok, akik dinamizmusra, akcióra vágynak, elégedettek lesznek olvasás során. Minden csata különböző, és valami újat mutat, így Brownnak mindegyik harcjelenttel sikerül újabb színfoltot vinnie a regénybe. A befejezés valószínűleg váratlanul éri majd a legtöbb olvasót; a szerző hű marad önmagához, hiszen ismét egy nagyon fordulatos cselekményt köszönhetünk neki, így regényére mindent lehet mondani, de azt, hogy unalmas vagy kiszámítható, semmiképp se.

A sorozat rajongói ismét egy letehetetlen és mód felett szórakoztató regényre készülhetnek; a Hajnalcsillag lebilincselő, megindító és számos fordulattal teli, így könnyen rabul ejti olvasóját, aki a könyv befejezése után se lesz képes sokáig kiverni Brown különleges univerzumát és karaktereit a fejéből. Mindazok számára, akik még nem olvasták a sorozat korábbi kötetei, ajánlott az elejétől kezdeni

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…