2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A szexualitás felfedezésének rögös útja

A Csaj a köbön Radhika Sanghani nagysikerű regényének a Virginnek folytatása. Az ifjú Sanghani a Daily Telegraph díjnyertes újságírója. Rovatában gyakran foglalkozik a feminizmust érintő témákkal, és szabadidejében is szívesen elmélkedik a nemi egyenlőségről – valószínűleg ennek eredménye, hogy két regénye is e témával foglalkozik.

A 2014-ben megjelent Virgin a szerző nagy sikert aratott debütáló regénye, melynek folytatása, a 2015-ben megjelent Csaj a köbön, már magyar nyelven is elérhető.

A népszerű sorozat főszereplője Ellie, aki huszonegy évesen, meglehetősen későn veszítette el szüzességét. Elindulva a tapasztalatszerzés rögös útján, a lány barátnőjével karöltve úgy dönt, hogy beleveti magát az egyéjszakás kalandokba, és minél több férfival bújik ágyba rövid időn belül. Ellie egy népszerű női magazinnál gyakornok, siker és elismerés nélkül. Egy nap főnöke azt kéri tőle, hogy írjon blogot a sikertelen egyéjszakás kalandjairól; Ellie valósággal bepánikol, ám rovatában hamarosan érdekesebbnél érdekesebb történetekkel szórakoztatja olvasóit.

A Csaj a köbön egy rendkívül szórakoztató regény, mely még azok arcára is képes lesz mosolyt csalni, akik már nem emlékeznek arra, hogy mikor kacagtak egy jót utoljára. Az olvasó nyomon követheti, hogy hogyan indul el Ellie a saját szexualitása felfedezésének rögös útján; kínos vagy éppen vicces helyzetek, félresikerült vagy éppen emlékezetes esték – Ellie-vel számos olyan helyzet is megtörténik, mely akár bármelyikünkkel megesett már vagy megeshetne, ám nem szívesen vallanánk be magunknak még létezésüket sem.

Ellie számos fiatal lányhoz hasonlóan önbizalomhiányos, és tapasztalni vágyó, ám meglehetősen esetlen. A lány karakterfejlődése említésre méltó, hiszen az olvasók megfigyelhetik, hogy Ellie hogyan válik fokozatosan egy erőteljes karakterré. A fiatal lány rájön, hogy nem olyan könnyű kezelni azt, hogy nyilvánossá válik az amúgy is bonyolult és olykor kínos magánélete; Ellie sok más fiatal lányhoz hasonlóan csupán be akar illeszkedni a társadalomba, meg akar felelni a társadalom elvárásainak.

A regényt elsősorban a Virgin folytatásaként érdemes olvasni, habár önállóan is megállja a helyét. Bátran állítható, hogy a Csaj a köbön még a megelőző kötetet is felülmúlja, így mindazoknak, akiknek a sorozat előző része is tetszett, a folytatás is könnyen elnyeri majd tetszését. A Csaj a köbön egy könnyed, szórakoztató olvasmány, mely kiváló útitárs lehet egy nyaralás során, és könnyen felüdülést hozhat még egy borús napon is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…