2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Infrastruktúrafejlesztés az Egyetemen

A Miskolci Egyetem folyamatosan nagy hangsúlyt helyez az infrastruktúrájának fejlesztésére, amely a képzési célok minőségi támogatáson túlmenően megteremti a K+F+I intézményi stratégia megvalósításának feltételeit is, növelve az intézmény innovációs potenciálját. A laboratóriumi-, és műhely fejlesztések, a gép-, és eszközbeszerzések nemcsak a képzések gyakorlati hátterét teremtik meg, de alapjai lehetnek a korszerű kutatási irányok (például nanotechnológia, mechatronika, vegyipari, környezetvédelem, megújuló energia, logisztika) folyamatos fejlesztésének is, amelyek építenek a Miskolci Egyetem hagyományaira, valamint megteremti annak a lehetőségét is, hogy magas szintű, minőségi szolgáltatásokkal álljon az Egyetem a környezetében lévő vállalatok rendelkezésére. Ez összhangban van a Miskolc Város tudásigényes munkahely teremtést célzó programjaival, valamint a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési terveivel.
A fejlesztések hosszú távú célja a Miskolci Egyetem oktatási-, kutatási-, innovációs-, valamint külső- és belső szolgáltatási infrastruktúrájának struktúra váltásokat is tartalmazó megújítása, az Intézmény komplex értelemben vett versenyképességének növelése. Az oktatás területén a gyakorlatorientált képzések fejlesztése; az oktatói-kutatói és a kiszolgáló terek korszerűsítése, felújítása.  A K+F területen pedig erősödő kutatási profilú egyetemmé válás stratégiájának infrastrukturális megalapozása. A fejlesztendő kutatási területek – összhangban az Intelligens Szakosodási Stratégia régióra és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyére meghatározott fő irányokkal – szolgálják a Város és a Régió kiemelt területeit, a környezet igényeit és elvárásait.
A fejlesztések forrásteremtése érdekében a Miskolci Egyetem pályázatot nyújtott be a „Felsőoktatás struktúra váltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése – retrospektív pályázat” pályázati kiírásra, a fentiekben hivatkozott címmel és azonosító számmal.
A pályázatban megfogalmazott projekt átfogó célja a Miskolci Egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése, szinergiahatások elérése, illeszkedve az OP-k célkitűzéseihez. A projekt az Egyetem fejlesztési stratégiája több elemének megvalósulását elősegíti. A fejlesztések segítik a Bologna rendszerű képzés igényeinek megvalósítását, a PhD képzésben a gyakorlatban is hasznosítható kutatások előtérbe helyezését, hozzájárulnak a PhD fokozatszerzéshez, a tudományos teljesítmények növeléséhez.
A megvalósuló fejlesztések jól szolgálják a Miskolci Egyetem Intézményfejlesztési Tervében meghatározott célokat is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek