2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Vonja vissza a kormány a tartósan ápolásra szoruló betegeket sújtó tervezetét!

Elképesztően embertelen az a terv, amelyik a jelenleg kórházban fekvő többezer idős, magatehetetlen, lábadozó beteget akar átkényszeríteni az egészségügyből a szociális ellátás keretében megszervezett szakápolói szolgáltatásba.
Annak a szociális ellátó rendszernek akarnak most új feladatot adni, ami már most is végtelenül nehéz helyzetben van az elmúlt évek érzéketlen szociálpolitikája és kormányzati elvonásai következtében.

Ráadásul szemben a kórházi ellátással, az új ellátási formában jelentős, a jelenlegi szociális otthonok díjánál is magasabb térítési díjat kellene fizetniük a beteg embereknek, akik korábban egy életen át fizették a TB járulékot.  Nemcsak az idős emberek nyugdíjának 80 százalékát szedhetik el ezen a címen, de vagyonukat is megterhelhetik, illetve a szülőtartásra vonatkozó új törvényi szabályok alapján családjukat is megsarcolhatják.
Különösen cinikus ez az elsősorban nehezen élő idős embereket sújtó pénzbehajtás attól a fidesztől, amelyik néhány éve még a párszáz forintos vizitdíj ellen hisztérikusan kampányolt.

A Demokratikus Koalíció követeli az embertelen és szakszerűtlen javaslat visszavonását, és szakmai illetve társadalmi egyeztetés megkezdését a tartósan ápolásra szoruló polgárok ellátásának biztosításáról.

Niedermüller Péter
EP-képviselő
alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…