2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Élő búcsú

Koncert és FINISSAGE a Kieselbach Galéria kiállításához kapcsolódóan

július 20-án és július 21-én

A Kieselbach Galéria tisztelettel meghívja Önt

2016. július 20-án szerdán 18.00 órára

a Lámpafény / Családi tárlatvezetés és Harcsa Veronika koncert este

valamint

2016. július 21-én csütörtökön 18.00 órára

az ÉLŐ BÚCSÚ kiállítás FINISSAGE estjére.

ÉLŐ BÚCSÚ – A kiállításról:
A szokatlan tematikájú tárlat elsősorban szimbolikus főhajtás a 20. század második felének egyik legjelentősebb magyar költője, Juhász Ferenc előtt, de egyben sajátos kísérlet is az irodalom és a festészet közös bemutatására. A kiállításon közel ötven, döntő részben korábban sosem kiállított, múzeumokból és magángyűjteményekből érkező Hantai festmény is látható.

Lámpafény – családi tárlatvezetés Harcsa Veronika koncerttel, búcsú Esterházy Pétertől

A rendhagyó kiállítás személyes bemutatóinak sorában ezúttal a költő legfiatalabb lánya, Juhász Anna tart verses, irodalmi tárlatvezetést a Látogatóknak. A kiállítás képeihez, fotókhoz, festményekhez kapcsolódóan ugyanis rengeteg vers, prózai szöveg született a költő életművében – barátságokat, a kort, az irodalmat bemutatva, bevezetve Juhász Ferenc legbelsőbb világába. Ezekből válogatva, Nagy Lászlót, Csernus Tibort, Hantai Simont, Tamási Áront, Pilinszky Jánost, 1956-ot megidézve végül a BÚCSÚ termében Esterházy Pétertől is búcsúzhatunk közös gyertyagyújtással.

Ezt követően a költő egyik legkedvesebb énekesnője, az irodalomban is otthonosan mozgó HARCSA VERINIKA ad kamara koncertet a Kieselbach Galériában.

FINISSAGE
Bereményi Géza / Hámori Gabriella / Lajkó Félix / Sirokai Mátyás szereplésével

A Finissage fővédnöke: dr. Réthelyi Miklós anatómus, volt nemzeti erőforrás miniszter
A Kieselbach Galéria ÉLŐ BÚCSÚ című, egy hónapig nyitva tartó tárlatának rendező elve a személyesség, a költő barátságain keresztül mutatja be a világot, az alkotást, határok nélkül. Július 21-én, a kiállítás és a kapcsolódó programok lezárásaként ennek szellemében kerül sor a Finissage-ra. Olyan alkotókat invitáltunk a Galériába, akiknek fontos volt a költő, s akik fontosak voltak Juhász Ferencnek. BEREMÉNYI GÉZA verset választva emlékezik, LAJKÓ FÉLIX emlékezve zenél, HÁMORI GABRIELLA a költő verseit szavalja, SIROKAI MÁTYÁS a fiatal generáció nevében beszél Juhász Ferenc irodalmi szerepéről.

A belépés a programokra ingyenes.

A kiállítás ajánló videója:
https://www.youtube.com/watch?v=PL7Bfa3IdR4&feature=youtu.be

A kiállítás július 21-ig tart nyitva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…