2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magára hagyja a kormány a Balatont

Az elmúlt napok eseményei bebizonyították, hogy nem voltak légből kapottak korábbi állításaink, miszerint a kormány nem törődik a Balaton régióval. Először visszavonták a tavaly ősszel melldöngetve bejelentett 300 milliárd forintos fejlesztési forrásról szóló kormányhatározatot, melyet azzal magyaráztak, hogy nem elvonásról van szó, hanem a felhasználását egy kézbe utalva, az új Magyar Turisztikai Ügynökség fog bábáskodni felette. Ezzel szemben a tegnapi kormányinfón Lázár János szájából az hangzott el, hogy „a balatoni fejlesztési pénzeket azért fagyasztották be, mert a kormány álláspontja, hogy nem szabad kiemelni senkit csupán azért, hol van. A 300 milliárdot nem vonjuk el, csak a Balaton-címke nem jár majd előnyökkel”. A kormány álláspontja szerint tehát Magyarország egyik kiemelt üdülőkörzete nem érdemel külön figyelmet, az itt élők, az itt vállalkozók nem érdemlik meg, hogy kiemelt turizmusfejlesztési támogatásban részesüljön a régió.

Nem váratott sokáig magára a másik pofon sem, a szezon előtti ígéretekkel szemben a központi rendőri vezetés magára hagyta erre a nyárra a Balatont, visszahívták a Balaton-partról a Készenléti Rendőrséget. „Célunk, hogy a balatoni régió az unió legbiztonságosabb üdülőövezete legyen” – mondja el úton-útfélen Kontrát Károly államtitkár, a balatonfüredi térség egyéni országgyűlési képviselője. Úgy tűnik, ez is csupán ámítás, a mostani lépés ennek pont az ellenkezőjét idézheti elő. Ismét bizonyosodott, hogy a Balatonnál élőknek semmi hasznuk abból, hogy egy belügyminisztériumi államtitkárt választottak egyéni képviselőjükké, hiszen a Balaton közbiztonságát nem tudja garantálni.

A Jobbik szerint szégyen, hogy a kormány mostohagyerekként bánik a Balaton régióval. A Fidesz-kormány ezekkel a lépéseivel beállt a korábbi kormányok sorába, melyek szintén csak ígéreteket tettek az itt élőknek, de később becsapták őket, és nem hajtották végre a szükséges fejlesztéseket.

A Parlamentben és azon kívül is számtalanszor jeleztük a régió problémáit és mondtuk el fejlesztési javaslatainkat, de ezek mindvégig süket fülekre találtak. A Fidesz ismét becsapta a Balaton mellett élőket, így – ha a választók bizalmából kormányzati szerepet kapunk – 2018-tól a Jobbik fogja a régió számára biztosítani a megfelelő fejlesztési lehetőségeket.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Balaton-munkacsoport vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…