2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Helsinki Bizottság:Aljas dolgok történnek a magyar határon

Valami nagyon nagy baj van a szerb–magyar határon. Több mint egy hónapja az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága adott hangot aggodalmainak, ma pedig a Human Rights Watch tette közzé megdöbbentő jelentését: a magyar oldalon egyenruhások rendszeresen és módszeresen bántalmazzák a menedékkérőket. Egyelőre a magyar állam szerint minden rendben van.

A Magyar Helsinki Bizottság már egy hónapja a rendőrséghez fordult, de lesöpörték aggodalmainkat. Az atrocitások viszont továbbra sem szűntek meg.

Egyelőre nem tudjuk biztosan, kik garázdálkodnak a határ magyar oldalán, kik azok a rejtélyes egyenruhások, akik menekülőkre támadnak. De egyre biztosabb, hogy nem elszigetelt esetekről van szó. A magyar államnak kötelessége lenne felderíteni, rendőrök vagy katonák, mezőőrök vagy önbíráskodó paramilitáris banditák az elkövetők. Mindegyik eshetőség borzalmas, de ennél már csak az borzalmasabb, ha Magyarország ezt továbbra is elnézi a tetteseknek. http://helsinkifigyelo.blog.hu/2016/07/13/aljas_dolgok_tortennek_a_magyar_hataron

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek