2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Magas rangú kitüntetést kapott a Semmelweis nap alkalmából Dr. Felszeghi Sára, a Miskolci Egyetem docense

Magas rangú kitüntetést kapott a Semmelweis nap alkalmából Dr. Felszeghi Sára, a Miskolci Egyetem docense

A legrangosabb egészségügyi szakmai kitüntetést, Batthyány-Strattmann László Díjat vehetett át  kimagasló szakmai teljesítménye elismeréseként Dr. Felszeghi Sára főorvos, egyetemi docens Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.
A Batthyány-Strattmann László Díj egy életműdíj több évtizedes kimagasló teljesítmény vagy eredmény elismerésére azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez

Dr. Felszeghi Sára jelenleg a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központjának vezető főorvosa, az Egészségügyi Kar egyetemi docense. 1995-ben hozta létre a Foglalkozás Egészségügyi Központot – amely Magyarországon az első ilyen típusú központ volt – azzal a céllal, hogy egy olyan rendelőkomplexum jöjjön létre, amely lehetővé teszi a munkavállalók részére a munkaalkalmassági vizsgálatok elvégzését ugyanazon a helyen, valamint, hogy lehetőséget biztosítsanak a munkavállaló teljes körű szűrésére.
A központ a foglalkozás-egészségügyi ellátás legmodernebb, legkomplexebb változata, és ezt nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is elismerik: 2013-ban Brüsszelben az ENWHP (European Network for Workplace Health Promotion) a legjobb európai modellnek nyilvánította. A főorvosnő munkája legnagyobb elismerésének azonban betegei szeretetét és megbecsülését tartja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek