2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Droglabor Felsődobszán

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség munkatársai Felsődobszán. Az illegális droglaborban külföldi munkások ipari mennyiségben gyártották a külföldre szánt kábítószert.

A cikkhez kapcsolódó videó:

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága egy magyar és külföldi személyekből álló elkövetői kört azonosított, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű vágott dohány illegális előállításával foglalkoztak. A pénzügyi nyomozók tudomására jutott, hogy a bűnszervezet tagjai egy olyan berendezést állítottak össze, ami alkalmas lehet kábítószer előállítására is. A NAV ezért felvette a kapcsolatot a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival, és közös akcióban ellenőrizték a telephelyet 2016. június 22-én.

Az ügy részleteiről Dr. Balázs Zsolt alezredes NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóság igazgatója és Varga Sándor r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője adott ismertetőt a 2016. július 24-én megtartott sajtótájékoztatón. A házkutatás során megállapították, hogy az elkövetők nem vágott dohány állítanak elő, hanem ópiát származékot gyártanak. A kábítószernek minősülő anyagot szárított mák oldószeres feloldásával, préselésével, majd a préselt termék főzésével kapták, melyet akár heroin készítéséhez is használhattak volna a későbbiekben. Az illegális szert külföldre szánták.

A rajtaütést követően a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat. A telephelyen találtak alapján jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya egy 44 éves férfival és hat társával szemben, a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek