2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • EURO-2016 – Szijjártó: két magyar szurkolót állítottak elő a szerdai meccs után

EURO-2016 – Szijjártó: két magyar szurkolót állítottak elő a szerdai meccs után

Budapest, 2016. június 23., csütörtök (MTI) – Két magyar szurkolót állítottak elő a francia hatóságok a magyar válogatott szerdai meccsét követően, azóta mindkettőt elengedték – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az egyik előállított szurkoló ellen megbánást tanúsító viselkedése miatt nem emeltek vádat, a másikat csak figyelmeztetésben részesítették, így ügyükben a konzuli szolgálatnak további teendője nincs. 
A szerdai mérkőzés után öt esetben kellett ideiglenes útlevelet kiállítaniuk – közölte, hozzátéve: a mobil konzuli egység továbbutazik a válogatott következő pályára lépési helyszínére, Toulouse-ba.
A szombati marseille-i meccs után őrizetbe vett és hathónapos börtönbüntetésre ítélt magyar szurkolót a hatóságok engedélye alapján ma meglátogatja a konzul, aki folyamatos kapcsolatban áll az érintett ügyvédjével és a családjával is – mondta.
Szijjártó Péter kiemelte: az Európa-bajnokság nyilvánvalóan célpontja a terroszervezeteknek, amelyek fel akarják hívni a figyelmet magukra, ezért a fokozott óvatosság rendkívül indokolt. Ezért kérték a regisztrációt a szurkolóktól a konzuli szolgálatnál is, és több mint 11 ezren ezt meg is tették – mondta.
A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter hozzátette: semmit sem lehet kizárni, sok fenyegetés érkezett a bajnokság előtt, ezért mindenképpen felkészültnek kell lenni.
A osztrák tárcavezető egyúttal gratulált a magyar válogatott „nagyszerű teljesítményéhez”, és azt mondta, bár az osztrák szurkolók többet reméltek, szép munka volt eljutnia az osztrák csapatnak az Európa-bajnokságra.
Szijjártó Péter óriásinak nevezte, hogy vannak még olyan ügyek, amelyek úgy egységbe kovácsolják a nemzetet, mint a magyar csapat szereplése, és remélhetőleg ez kitart még egy ideig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek