2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Dömper megmondja!

Hogy mit?
Azt, hogy mire számíthatunk a magyarok EB meccsein.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nagy szőröstatuja, Dömper kedden tökéletesen jósolta meg, hogy milyen eredményre számíthatunk az Ausztria-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen. A három felkínált etetőtál közül magabiztosan választotta a magyar zászlóval díszítettet, és abból kezdte el fogyasztani az eledelét. Ezt követően – ahogy azt az egész ország tudja már – kedd este a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte az osztrákokat.

Ma újra megkérdeztük Dömpert, hogy mire számíthatunk a szombati, Izland elleni találkozótól. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark facebook oldalán, a következő linken mindenki megtekintheti, hogy milyen eredményt várhatunk: https://www.facebook.com/MiskolcZoo/videos/1353683137994168 (eláruljuk: Dömper jóslata szerint szombaton is örülhetünk majd).

Bár a nagy szőröstatu nem képes teljesen összegömbölyödni, több más tatufaj tulajdonképpen szabályos gömböt képes alkotni, egy labdára emlékeztetve. Mivel hátukat és fejüket bőrcsontpáncél fedi, így ez a védekezési mechanizmus biztonságot jelent számukra a ragadozók ellen. Tatunknak a mérkőzések megtippeléséhez változatos táplálékot kínáltunk fel a három tálban, ugyanis a tatuk igazi mindenevők. Tulajdonképpen minden növényi és állati eredetű táplálékot elfogyasztanak, ami az útjukba kerül, legyen az gyümölcs, rügyek, rovarok, csigák, madártojások vagy bármi egyéb.

Veress Tamás
gyűjteményi vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…