2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Spanyol szélsőt igazolt a DVTK

Diego Vela előző csapataiban többnyire a középpálya jobb oldalán kapott lehetőséget. A DVTK történetének ötödik spanyol labdarúgója két évre írt alá Diósgyőrben, és pénteken reggel már együtt edz a csapattal.

Diego Vela legutóbbi csapata az idei évben jutott fel a spanyol másodosztályba. Legújabb igazolásunk ezt megelőzően négy éven keresztül a Deportivo de La Coruña második számú alakulatában játszott, ahol 116 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes.

– Amikor ajánlatot kaptam a DVTK-tól, egy percig sem hezitáltam, mert úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó lehetőség számomra – nyilatkozta Diego Vela. – Persze a szerződés aláírása előtt beszéltem Paco Gallardóval, aki nagyon ajánlotta a klubot, sok jót mondott DVTK-ról, és biztatott, hogy jöjjek ide. A fogadtatás után azt mondom, örülök, hogy itt lehetek. Az a célom, hogy keményen dolgozzak minden nap, és segítsek a csapatnak minél több mérkőzést nyerni, és szeretném, ha minél előkelőbb helyen végeznénk a tabellán.

– A sevillai látogatásunk során Paco Gallardo kapcsolatainak köszönhetően találkoztunk több spanyol játékos-ügynökség képviselőjével is. Így kerültünk kapcsolatba Marco Navassal – osztotta meg a részleteket Benczés Miklós. – A menedzser -, aki egyébként a spanyol válogatott Jesus Navas testvére – több játékost is figyelmünkbe ajánlott, akik közül Diego Velára esett a választásunk. Megnéztük a videóit, utánaérdeklődtünk az emberi tulajdonságainak, és korábbi edzőtársam, a jelenleg Cadizban élő Pepe Losada Benitez személyesen is megnézte őt egy bajnoki mérkőzésen úgy, hogy arról Diego nem is tudott. A jobbszélső posztján egy olyan játékosra van szüksége a DVTK-nak, aki bátran egy-egyezik, megfelelő gyorsasággal rendelkezik, közönségszórakoztató a játéka. Diego megfelel ezeknek a követelményeknek, azaz tűzbe tudja hozni a drukkereket is. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik és a szurkolótáborunk is hamar megkedveli. Természetesen nem ő az utolsó nyári igazolásunk, tovább dolgozunk a csapat megerősítésén.

Névjegy

Vezetéknév: Vela
Keresztnév: Diego
Teljes név: Diego Ignacio Vela Vázquez
Születési hely: La Coruña (Spanyolország)
Születési idő: 1991. november 27.
Állampolgárság: spanyol
Magasság: 167 cm
Poszt: középpályás
Pályafutás

2016/2017 Diósgyőri VTK
2015/2016 Racing Ferrol (Segunda División B) 31/2
2014/2015 Racing Ferrol (Segunda División B) 32/1
2013/2014 Racing Ferrol (Segunda División B) 21/1
2009/2013 Deportivo de La Coruña II (Segunda División B) 116/19

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek