2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Szépkorúak akadémiája hetedik tanévét zárta

HETEDIK TANÉVÉT ZÁRJA A SZÉPKORÚAK AKADÉMIÁJA A MISKOLCI EGYETEMEN
2016. június 10-én 141 szépkorú hallgató vehette át certifikációját az egyetem rektorától, Prof. Dr. Torma Andrástól a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva, a Miskolci Nőknek Is Esélyt (MINŐIES) Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében hirdette meg az országban először a Szépkorúak Akadémiája programsorozatát, amelyet a társadalom egész életen át tartó tanulás iránti igénye ihletett. Ennek keretében, kihasználva az universitas jellegéből adódó széles körű lehetőségeket, immár a hetedik tanév keretében is számos ismeretet kínált a 128 órás előadássorozat a tudomány, a technika, a gazdaság, a jog és a társadalomtudomány témakörökből a 186 beiratkozott résztvevőnek, akik 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődők voltak.
Miskolciak az űrállomáson, globalizáció, fogyasztóvédelem, boszorkányüldözés, környezetvédelem, anyagtudomány, az emberi agy, idősgondozás – csak néhány téma azok közül, amikkel az akadémia hallgatói találkozhattak a tanév során 26 alkalommal megtartott 52 előadáson. A szépkorúaknak az előadások után a  konzultációk alkalmával lehetőségük nyílt a kérdéseik, észrevételeik megfogalmazására is, így interaktív beszélgetésekre is sor került.  
Az előadásokat rendszeresen látogató szépkorú hallgatók vehették át certifikációjukat az ünnepélyes tanévzáró keretében.

A szervezők a kurzusra a  2016/2017-es tanévben is várják az érdeklődőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek