2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hankó Dávid újra magyar bajnok

Másodszor bizonyult a középtávú (70.3) szakág legjobb magyarjának Hankó Dávid, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója, aki június 5-én, Keszthelyen lett újra országos bajnok.

Az 1900 méteres úszás során Dávid  negyedikként futhatott be a depóba, hogy kerékpárra váltson. A 90 km-es tekerésen Csőke Balázs, a német Timo Bracht és Hankó egymást figyelve tette túl magát. A leszállás után ők hárman, viszonylag friss lábakkal vághattak neki a 21 km-es futásnak. Az első körben Dávid sikeresen lerázta német és magyar vetélytársát, majd felvette a kesztyűt az időközben felzárkózó szlovák David Plese-vel szemben. Újabb ritmusváltásának köszönhetően a harmadik, utolsó körre elsőként, 1 perces előnnyel mehetett ki, melyet a célba érkezésig sikerrel őrzött meg.
– Elképesztően örülök, hogy ismét magyar bajnok lehetek, illetve harmadszorra is megvédtem a „Keszthely Triathlon bajnoka” címemet – mondta Hankó Dávid. – Úgy érzem sikerült felnőnöm, ehhez a távhoz. Remélem továbbra is tudok majd meglepetést és örömet szerezni a magyar szurkolóknak, akár már június 12-én, Olaszországban, a Pescara Ironman 70.3 viadalon.
Eredmények
Férfi abszolút:
1. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 3:55:25, 22 óra
2. David Plese (szlovák) 3:57:10,22
3. Timo Bracht (német) 3:59:44,97

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek