2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szalonnasütés a Metrónál

Nyársakkal és szalonnával jelentek meg az Ifjú Demokraták tagjai a Nyugati pályaudvaron, tiltakozásul a kormány és a fővárosi önkormányzat metróügyekben tanúsított inkompetenciája ellen.

A metrószerelvények rendszeresen kigyulladnak, vagy az alagutak füstölnek. Mint Farkas József, az IDE Tanácsának tagja fogalmazott, szeretnék kihasználni ennek a menetrendszerű jelenségnek a közösségformáló erejét, ezért mentek szalonnát sütni a metróhoz.

Farkas József felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fideszt nem érdekli, ha a budapestiek életét veszélyeztetni, ha ebből egy újabb hatalmas mutyit dolgozhat ki. Az IDE tagsága felháborodva nézi, hogy a kormány a megoldást ismételten csak a keleti nyitás politikájában látja, ismét Oroszországgal kokettál. Éppen, mint Paks2 esetében. A metróbeszerzések átláthatatlansága erre egy jó példa, hiszen sajtóhírek szerint nem felújított, hanem új szerelvényeket küldtek az oroszok.

Az IDE képviselője szerint Tarlós István alkalmatlan feladatai ellátására, a főpolgármester nem tudja megfelelően képviselni a város érdekeit. A fővárosban csak akkor valósulhat meg fejlesztés, ha abból a kormány barátai milliárdokat csíphetnek le. Ezért kell bezárni a Déli pályaudvart, ezért omladoznak az iskolák és a kórházak – viszont ezért lehet pénz például a pazarlóan megrendezett vizes VB-re.

Élő Norbert, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja felszólította Orbán Viktort és a Fideszt, hogy fejezzék be a budapestiekkel való szórakozást.

Farkas József szerint Budapest a régió vezető városa lehetne, ehhez azonban szükséges egy jól működő tömegközlekedési hálózat is. Reméli, hogy a változások minél hamarabb bekövetkeznek, de addig is marad a szalonnasütés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek