2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Jön az egészségügyi KLIK – A Fidesz dönti majd el, hogy kit műthetnek meg

A kormány bejelentette, hogy jövőre 8-10 kancellár veszi át az ország összes kórházának az irányítását. A kórházaknak nem lesz költségvetése, az a kancellárián képződik, azaz a gyógyító intézetek elveszítik gazdasági önállóságukat.
A betegutak szervezéséért a kancellária felel, a kórházak gazdasági vezetése munka nélkül marad és az eddigi főigazgatóknak szakmai feladatai lesznek. Ezek után nehéz azt elhinni, hogy a tényleges szükségletekhez igazítottan dől majd el, hogy mikor kell varrófonalat, infúziót és gyógyszereket rendelni vagy éppen ezek hiányában műtéteket elhalasztani.

A rendszer kísértetiesen és riasztóan hasonlít az oktatást mind a mai napig válságban tartó KLIK-re, csak most nem krétára és fénymásolópapírra, hanem infúzióra, vizsgálatokra és műtétekre kell majd várni. Ha még rosszabbak lesznek hazánk gazdasági adatai, a kormány könnyen spórolhat majd az egészségügyön; akkor amiatt maradhatnak majd el műtétek, mert „a Viktor nem engedi”.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány még több pénzt készül kivonni a romokban lévő egészségügyből, ezért veszik el a kórházak szakmai és gazdasági önállóságát. A DK szerint a magyar egészségügyből újabb pénzeket kivonni felér egy emberiség elleni bűntettel, a DK ezért minden eszközzel az új rendszer bevezetése ellen fog küzdeni.

László Imre
DK, egészségügyi kabinet vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek