2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Írók a téren

Többek között Lackfi János, Varró Dániel, Bernáth József és Leslie L. Lawrence is vendégeskedik a miskolci Erzsébet téren június 8–10-én, a Könyvhét alkalmából.

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozata ismét Könyvtérré avatja az Erzsébet teret. De hívhatnánk a találkozások terének is, hiszen számos kortárs szerző is jelen lesz. Sőt, nem csak kortárs…
Erős kezdésnek mondható, hogy szerdán egymás után találkozhatunk Lackfi János költővel, a város Kossuth-díjas szerzőjével, Serfőző Simonnal és Bernáth József séffel. A június 8-án, délután 4 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó díszvendége, Lackfi János dedikál is a téren fél 5-től. Ezt követően, 5 órától a nemcsak személyiségével, remek receptjeivel, de könyvével is nagy sikert aratott Bernáth József dedikálja legújabb, Szörnyen jó szakácskönyv című kötetét.
A műveiből összeállított műsort követően, fél 6-tól Serfőző Simon Kossuth-díjas író, költő lesz a tér vendége, és várja mindazokat, akik sokrétű, kimagasló életművének egy-egy darabját kézjegyével együtt szeretnék őrizni. Végezetül Kühne Katalin dedikálja új, Tajtékok fodroznak című művét.
Csütörtökön Leslie L. Lawrence és Varró Dániel tartja a kezdés szintjét. Előbbi fél 5-től dedikálja most megjelent Homokvihar I–II. című könyvét – utóbbi a színpadról szól a közönséghez az Eszterlánc Mesezenekarral közös műsorában. De erős lesz a helyi vonal is. Délután 2 órától Várhelyi Krisztina dedikálja a miskolci minorita templomhoz kötődő munkáit. Vitkolczi Ildikó, többek között Palkó, Zsófi és Walter, a falra festett sárkány szerzőanyukája 3 órától várja a kisebb olvasókat. Szaniszló Judit Petri György-díjas író ugyan már Budapesten él, de szülőhelye Miskolc, ide jár haza, szüleihez – és itt is dedikálja Beenged című, legújabb könyvét.
Pénteken felvidéki vendégeket köszöntünk a téren: délután 1 órakor B. Kovács István régész, néprajzkutató, helytörténész Fekete-e a fekete sas és Szászi Zoltán író A szokott helyen, hatkor című művéről beszélget a szerzőkkel Balázs István. Fábián Janka Az utolsó boszorkány történeteivel 2 órától várja azokat, akik szeretik a történelmet kicsit női szemmel nézni. 3 órától Illés Adrienn dedikálja Cintányér kalandjai című mesekönyvét, majd 4 órától két helyi szerző együtt várja az irodalombarátokat. Csorba Piroska Szabó Lőrinc-díjas költő Magánterület címmel megjelent új verseit, Fecske Csaba József Attila-díjas költő pedig Szárnyaim nőnének című új, gyűjteményes kötetét hozza ki a térre.
És hogy lehet nem kortárs szerzővel találkozni? Ott lesz József Attila, életnagyságban, mosolyogva várva azokat, akik sorain felnőve most egy közös fotót is szeretnének örök kedvenc költőjükkel.

Dedikálások a Könyvtéren:
Június 8., szerda
16.30 Lackfi János József Attila-díjas költő
17.00 Bernáth József séf dedikálja a Géniusz Könyváruház könyvsátránál Szörnyen jó szakácskönyv címmel megjelent legújabb könyvét
17.30 Serfőző Simon Kossuth-díjas író, költő
18.00 Kühne Katalin

Június 9., csütörtök
14.00 Várhelyi Krisztina
15.00 Vitkolczi Ildikó
16.00 Szaniszló Judit Petri György-díjas író
16.30  Leslie L. Lawrence a Géniusz Könyváruház könyvsátránál dedikálja most megjelent Homokvihar I–II. című könyvét

Június 10., péntek
14.00 Fábián Janka a Libri  Könyváruház könyvsátránál dedikálja többek között most megjelent Az utolsó boszorkány történetei című könyvét
15.00 Illés Adrienn
16.00 Csorba Piroska Szabó Lőrinc-díjas költő, Fecske Csaba József Attila-díjas költő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…