2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Javuló formában KAG

Hatodik, harmadik, második, első. Ezek időrendben az Életműdíjas Európa-bajnok rádiós tájfutó Kovács Attila Gábor helyezései a 3 napos nemzetközi Maccabi Kupa tájfutó versenyen. Azt mutatják, hogy az 5 hónapja kétoldali sérvműtéten átesett sportoló fokozatosan formába lendül.

Fisherbócsa térségében az M65 kategóriában induló Kovács az első napi középtávú futamon még csak hatodik, néhány óra múlva az éjszakain már harmadik, másnap második, a záró normál távon pedig már első lett.

A kényszerűségből elmaradt téli alapozás ellenére ezért jó az esélye, hogy visszanyerje erőnlétét idei két főversenyére.

Először augusztus 5-14. között Észtország fővárosában, Tallinnban kerül sor a Tájfutó Mesterek Világbajnokságára (World Masters Orienteering Championships). Ezen a vébén 1996-től megszakítás nélkül minden évben versenyzett, tehát kereken 20 éves jubileumot ünnepelhetne.

Augusztus 29. és szeptember 9. között pedig Bulgáriában, a XVIII. Rádiós Tájfutó Világbajnokságon és világ kupán állna rajthoz, ami már a kilencedik világbajnoki szereplése lenne a sportágban. Mivel azonban ezek nem olimpiai számok, állami dotáció híján kénytelen  lokálpatrióta támogatók segítségét kérni a kovacsagabor@gmail.com címen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek