2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Percenként keres 11,5 ezer forintot a Fidesz legnagyobb offshore lovagja

A Fidesz legnagyobb offshore lovagja, Andy Vajna csak a magyarországi kaszinós koncessziókból percenként 11.500 forintot, naponta 16,5 millió forintot keres. Akkor is, ha alszik. A filmügyi kormánybiztos a magyar átlagkereset ötezerszeresét teszi zsebre. Köszönheti ezt a személyre szabott törvénykezésnek és a mindent felemésztő fideszkorrupciónak. Amíg 2010-ben „csak” háromszáz millió forintot tett ki az osztaléka, addig most már 6 milliárd forintot vihetett a „bátor” Vajna a Luxemburgban bejegyzett offshore cégébe.

Az is nehezen magyarázható tény, hogy miközben a sarki fűszeresnek kötelező az online pénztárgép, addig egy kaszinónak, amely Hollywood-i filmes nyelven szólva egy igazi bűnbarlang, már nincs szükség folyamatos NAV ellenőrzésre. A kaszinókirály Vajna bevall valamit, az állam pedig elhiszi neki. Mindezek alapján még abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy Vajna kaszinói valóban csak hat milliárd forint nyereséget termeltek, s nem ennek az összegnek a sokszorosát.

A Jobbik szerint Orbán Viktor és kormánya ígérete ellenére nem járt le az offshore-lovagok kora, sőt egyre több fideszes politikusról, vagy kormányközeli oligarcháról derül ki, hogy offshore-paradicsomokba lapátolják ki Magyarországról az itt megkeresett pénzeket. Soha nem látott gyarapodásnak indult a magán zsebekbe jutott közpénzek mennyisége is. A Jobbik 2018-ban véget vet ennek az állapotnak, azonnali hatállyal megakadályozza, hogy ezek az irdatlan összegek adózatlanul kijussanak az országból.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek