2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lisszabonban főpróbáztak az újvárosiak

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub három sportolója május utolsó hétvégéjén, a portugáliai Lisszabonban megrendezett junior Európa-bajnokságon képviselte sikerrel a magyar színeket.

 Mindenek előtt azt kell mondjam, hogy a valaha volt legjobb Európa-bajnokságot produkálta Lisszabonban a magyar csapat – fogalmazott hazaérkezését követően Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – A felnőtteknél a kétszeres tiszaújvárosi világkupa negyedik helyezett Kovács Zsófia (Budaörsi TKE) – sporttörténelmet írva – megszerezte első felnőtt Eb-érmünket, egy bronzot. Az elit mix-váltónk – Kovács Zsófia, Tóth Tamás, Vanek Margit, Vanek Ákos – a korábbi vb-bronz után -szintén bronzéremmel térhetett haza Portugáliából. A tiszaújvárosi világkupák legkitartóbb magyar indulója, a 2000-es futam harmadik helyezettje, Kuttor Csaba (Uniqa Team Újbuda TC) az age-group, 40-44 éves korcsoportban megvédte tavalyi elsőségét. A még ifjúsági korú versenyzőink – Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor számára ezt a viadalt egy nemzetközi szintfelmérőnek szántuk, hiszen az ő főversenyük a júliusi, tiszaújvárosi korosztályos Európa-bajnokság lesz. Dorka másodikként fejezte be a 750 méteres úszást, majd egy húsz tagú bolyban teljesítette a 20 km-es kerékpározást. Az 5 km-es futáson egy jó átlagot teljesített, mellyel 17 éves kora ellenére, legjobb magyarként az előkelő 13. helyet érdemelte ki. A junior fiúk versenyében Bence fiamnak – az előtte álló feladatok fényében – szüksége volt egy kimagasló Eb-eredményre. Mivel remekül úszott, az első, mintegy húsz sportolót számláló, folyamatos ritmusváltásokat végrehajtó kerékpáros bollyal mehetett a második váltásig. A befejező számban óriási futóverseny kerekedett, melyben az 5000 méteres korosztályos világcsúcs tulajdonosa, a brit Alex Yee 15:16 perces ideje csak az ötödik helyre volt elég. Bence, mindössze 28 mp-re a győztes spanyol Javier Lluch Pereztől, a top 10-ben, kilencedikként fejezte be a küzdelmet. Csongor fiam a második, 16 triatlonos számláló,  egyenletes tempót diktáló kerékpáros bollyal depózhatott, majd egy lendületes futással kiharcolta a juniorok között a 20. helyet. A Bencét kivéve ifjúsági korú versenyzők  – Dorka és Csongor mellett Petrov Dorottya (Uniqa Team Újbuda TC) – alkotta mix-váltónk a papírformának megfelelően az ötödik helyet érdemelte ki a 16 induló közül. 

 
1. Fotó:
Tiszaújvárosi válogatottak a portugáliai kontinensviadalon: Lehmann Bence (balról), Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor.

2.   Fotó:
A magyar junior mix-váltó: Lehmann Bence (balról), Petrov Dorottya, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek