2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
001

Pünkösd a múzeumban

Programok a Herman Ottó Múzeumban és a Miskolci Galériában

  1. 2016. május 15- 18.

Pünkösdi nyitva tartás

A múzeum kiállítóhelyei 2016. május 15-én pünkösdvasárnap a szokásos rend szerint nyitva tartanak. Hétfőn a Pannon-tenger Múzeum és a Képtár várja a látogatókat, ezen a napon a kiállítások extra kedvezmények mellett látogathatók: miskolci látogatóink lakcímkártya felmutatásával 75%-os kedvezményben, vidéki látogatóink pedig 50%-os kedvezményben részesülnek!

Május 17., kedd 17 óra  Színészmúzeum-Thália-Ház
„Jaj, cica!” avagy „Keresd a nőt!” operettről operettre…
BOTRÁNYOS ÁLOMOPERETTEK

A magyar operettirodalom csúcsát jelentő  két zenés játékról, a 100 éve született Csárdáskirálynőről és A víg özvegyről kevesen tudják, hogy bemutatásukkor hatalmas botrányt váltottak ki. Mi okozta a felháborodást, és hogyan váltak a vitriolos művek mézédessé?
Erről hallhatnak az érdeklődők  a miskolci színészmúzeum operettklubjának májusi összejövetelén,
Az est vendége Péva Ibolya, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja, akit mindkét darabban láthatott a közönség. Házigazda Mikita Gábor színháztörténész-muzeológus
A rendezvény belépőjeggyel látogatható, amellyel ajándékként a „Mikor még primadonna voltam vidéken” c. tárlat is megtekinthető.

Május 18., szerda 17 óra  Petró-ház

Illusztori – Az illusztráció Szalay-története

MISKOLCI EMLÉKEK SZALAY LAJOSRÓL

A beszélgetés résztvevői Szalay Lajos miskolci éveit idézik fel. Vajon milyen emlékeket őriz, milyen sztorikra emlékszik a galériaigazgató, az iparművész, a festőművész és a műgyűjtő? Miképp van jelen a ma Miskolcának kulturális, művészeti közgondolkodásában Szalay munkássága? Vendégek: Dusza Éva a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatója, Litwin József iparművész, Máger Ágnes festőművész, Dr. Nagy Róbert műgyűjtő. Moderátor: Kákóczki András művészettörténész.

001

002

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek