2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vécsei Réka: három arany az ORV-ről

A magyar korosztályos  úszó válogatott egyik legjobb teljesítményét Vécsei Réka, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) 14 éves versenyzője érte el a május 6-8-án, Budapesten megrendezett, négy nemzet sportolóit felvonultató Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Réka óvodás korában tanult meg úszni, a rendszeres edzéseket 8 esztendeje látogatja. A Jezsuita Gimnáziumban tanuló sportoló kitartása, szorgalma, tehetsége, majd eredményei révén kezdettől fogva tagja volt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) „Jövő bajnokai” elnevezésű, a kiemelt tehetségeket felkaroló országos programjának. Eddigi legjobb eredményét a gyermek korcsoportos országos bajnokságon elért aranyérme jelentette.
A budapesti Tüske-uszodában múlt hétvégén megrendezett ORV-n a magyar csapat tagjai cseh, lengyel, és szlovák úszókkal mérték össze tudásukat. A Hornyák Judit edzéstervei alapján készülő miskolci sportoló, akinek felkészítését a közelmúlttól Hölcz Péter is segíti, a 100 méteres mellúszásban 1:13,27, míg a 200 méteres mellúszásban 2:34,82 percre javította egyéni csúcsát, mely mindkét esetben elegendő volt az aranyéremhez. Réka ezen kívül tagja volt az első helyen végzett 4×100 méteres magyar vegyes-váltónak, továbbá 50 mellen a dobogó harmadik fokára állhatott fel.    
A tehetséges úszó közvetlenül egy kéthetes debreceni regionális edzőtáborozásról érkezett a fővárosi erőpróbára, ahol nem a versenyzést szolgáló gyorsasági, hanem az állóképességi munka kapott főszerepet. Ez a tény tovább növeli  mostani eredményeinek értékét és előrevetíti, hogy – némi rápihenéssel – egyéni csúcsai sem lesznek sokáig „biztonságban”.
A korosztályos válogatottat erősítő Vécsei Réka az előttünk álló hétvégén a kecskeméti vidék-bajnokságon, majd július 13-16. között az egri serdülő korcsoportos országos bajnokságon szeretné tovább öregbíteni egyesülete hírnevét és gyarapítani éremgyűjteményét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek