2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Öt év után visszatér Barbi

Öt év telt azóta, hogy Lakatos Levente Barbibébi-sorozatának első kötete, a Barbibébi megjelent, ám végre megérkezett a várva-várt folytatás, mely a Szeress jobban! címet viseli.

A szereplők érettebbek lettek, Levente írói stílusa pedig kiforrottabbá vált, garantálva, hogy az olvasók egy percre se akarják letenni a könyvet. A fordulatos regény szórakoztató, elgondolkodtató és gördülékeny stílusú; sőt, a romantikus vonal mellett egy kis krimi is helyet kapott benne, így az olvasók egy igazán sokszínű regényt tarthatnak a kezükben.

A cselekmény szerint öt év telt el azóta, hogy Barbit megpróbálták eltenni láb alól. A fiatal lány egészen New Yorkig menekül, hogy új életet kezdjen, ám a dolgok nem alakulnak olyan jól, ahogy szeretné. Egyre több hazugságba bonyolódik, mígnem találkozik egy hozzá hasonló, titkokat őrző férfival. Vajon képesek lesznek átsegíteni egymást a nehézségeken? A történet egy másik szálán keresztül, megismerhetjük Kriszt, akinek egy öt évig tartó kapcsolata egyik pillanatról a másikra ér véget. Ő is New Yorkban próbál szerencsét a csalódás után, és egyáltalán nem vágyik egy újabb kapcsolatra. Ennek ellenére, egy váratlan találkozó egy tetovált, illegális sportot űző férfival teljesen megváltoztatja az életét…

A Szeress jobban! meglehetősen vaskos kötet, ám elég fordulatos ahhoz, hogy inkább örüljünk a terjedelemnek, mintsem bosszankodjunk miatta. Amikor az olvasó már azt hiszi, hogy nem érheti több meglepetés, egy-egy váratlan csavar könnyen kizökkentheti a pillanatnyi nyugalmából, a regény végi csavart nem is említve. A több szálon futó cselekmény fokozatosan áll össze egy egységgé, így az olvasó egy rendkívül kerek, érthető történetet kap, melynek a végén a cselekmény szálai elvarrásra kerülnek.

A Szeress jobban! nem csupán szerelemről szól, hiszen korunk fontos problémájával, a nők elleni erőszakkal is foglalkozik, míg a napjainkban még mindig sokakat megosztó másság is terítékre kerül. A regény egy része New Yorkon kívül Budapesten játszódik. Az író olyan élethűen ábrázolja a magyar fővárost, hogy a regényt olvasva, mi is az utcákat járjuk a szereplőkkel együtt, New York pedig valósággal megelevenedik a szemünk előtt. Ezek mind hozzáadnak a regény hangulatvilágához, tovább jobban fokozva azt, hogy átszellemüljünk olvasás közben.

Ne ijesszen meg senkit a borító: nem egy csöpögős love story várja az olvasót, inkább egy romantikus, sokoldalú történet, mely nagy hangsúlyt helyez a szereplők lelkivilágára, az érzelmekre, mindennemű csillámporos körítés nélkül. A váltott szemszögű leírások fokozzák a regény mozgalmasságát; a két középiskolai barát, Barbi és Krisz nézőpontjain keresztül ismerhetjük meg az eseményeket. Mindazok, akik kedvelték a sorozat első részét, garantáltan szeretni fogják a másodikat, azoknak az olvasóknak, akik nem győzött meg kellően a Barbibébi, valószínűleg érdemes lenne egy második esélyt adniuk a sorozatnak, hiszen a folytatás kellően eltér az első résztől; sokkal több magvas gondolat kapott benne helyet a könnyed, humoros részek mellett. Érettebb szereplők, és kiforrottabb karakterleírás várja mindazokat, akik kíváncsiak Barbi és Krisz New York-i kalandjaira.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…