2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Vona Janiczak Dávidot, Fülöp Eriket és Toroczkai Lászlót szeretné látni az új pártelnökségben

Vona Janiczak Dávidot, Fülöp Eriket és Toroczkai Lászlót szeretné látni az új pártelnökségben

Vona Gábor az N1 TV Vona7 című pénteki műsorában megerősítette, hogy Sneider Tamással, Volner Jánossal és Z. Kárpát Dániellel továbbra is együtt szeretne dolgozni a „győztesek elnökségében”. Megnevezte egyúttal azt a három polgármestert is, akiket a Jobbik elnökségében szeretne látni a tisztújítást követően: Janiczak Dávid ózdi, Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi településvezetők mellett tette le a voksát a legerősebb ellenzéki párt vezetője. Utóbbiról Vona kijelentette, a polgármester harmadjára mondott igent az ő felkérésére.

A Jobbik elnöke megjegyezte: ezek a polgármesterek nem egyszer, hanem többször is nyertek már választást, és neki ilyen emberekre van szükség az elnökségben. A pártelnök az N1 TV adásában arra kérte a párt tagságát, hogy bízzanak benne, bízzanak ezekben az alelnökjelöltekben, bízzanak abban, hogy ő ezt a döntést átgondolta, egyúttal megerősítette, vállalja a felelősséget a döntésért. Úgy viszont nem tudja vállalni a felelősséget – tette hozzá a néppárti vezető –, hogy „nem érzi azt a csapatot maga körül, akikről tudja, hogy a legjobb munkára lesznek képesek”. Emlékeztetett: a tisztújítás során az ő pozíciójáról is szavaznak, „ha kellek, akkor ezzel a csomaggal kelljek!”

A nem támogatott alelnökök közül Vona Gábor Szávay Istvánt emelte ki, aki a héten jelentette be: nem indul az alelnöki pozícióért. A pártelnök ismertette: többször is beszélt Szávayval – aki alaptó tagja s Jobbiknak –, és a pártelnöknek jólesett, hogy alelnöke belátta, „nem Szávay István ellen döntött, hanem a Jobbik mellett”.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik pont most néppártosodik, amikor Európa radikalizálódik, Vona a francia Nemzeti Frontot és az Osztrák Szabadságpártot hozta fel példaként. „Ők nem néppártosodnak, nem cukiskodnak?” – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke. Vona szerint a nyugat-európai nemzeti radikális pártok a maguk korlátait levetkőzve megpróbálnak a társadalom széles rétegeihez szólni, mert programjuk ezeknek az embereknek a javára van. Úgy vélte, hogy ha a magyar társadalom egy olyan pártot fog látni a Jobbikban, mely programját, eszmeiségét megőrizte, de nem várja el, hogy szavazói azonosuljanak eszmeiségének minden egyes pontjával, csupán azt kéri, hogy szavazzanak a programjára, akkor a Jobbik is választást tud nyerni, erre remek példa az FPÖ.

Az N1 TV Vona7 című teljes adása ide kattintva tekinthető meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…