2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Mosoly Misszió fekhelyeket adományoz a Gyek-nek

A Mosoly Misszió Alapítvány a Borsod – A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ számára. 60 db matracot adományoz, melyek  a kórtermekben lévő betegágyak mellé kerülnek elhelyezésre április 25-én közel 600 ezer forint értékben.

A Mosoly Misszió Alapítvány  „Adományozz fekhelyet „ kezdeményezése 2016. márciusában indult el. A közösségi médiában olvasott történetek (amelyek arról szólnak, hogy az édesanyák székeken kénytelenek az éjszakát beteg gyermekük mellett tölteni) arra indították Kovácsné Erendits Andreát és Puskás Kata Szidóniát, hogy a szülőknek azt a törvény adta lehetőségüket, hogy a beteg gyermekük mellett tölthetik az éjszakát, tegyék kicsit  kényelmesebbé és a jelenlegi székek helyett megpróbáljanak olyan megoldást találni ami könnyen összecsukható, fertőtleníthető és strapabíró.

Erre a most átadásra kerülő matracokat találták a legalkalmasabbnak. Ezek a matracok pár pillanat alatt eltehetőek az ágy alá, amennyiben a gyermek rosszul léte miatt fontos, hogy az ápoló személyzet vagy az orvos odaférjen, így a gyógykezelést semmiképpen nem akadályozza.

 

Az Alapítvány a kezdeményezés elindítása óta, folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a kórházakkal, a Velkey László Gyermekegészségügyi központon kívül eddig a Szent László, a Bethesda , a Veszprémi  illetve a János Kórház fogadta örömmel a felajánlásukat

A szervezők ezúton is köszönik támogatóiknak, hogy az elmúlt másfél hónap alatt közel  3 millió forinttal támogatták az „ Adományozz fekhelyet „ kezdeményezést, amelyből eddig közel 170 matrac került átadásra.

 

Az ágyakat Puskás Kata Szidónia és Kovácsné  Erendits  Andrea adja át prof. dr. Barkai  László intézetvezető, egyetemi tanárnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek