2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tiszaújvárosi triatlon jubileumokkal, világversenyekkel

Tiszaújvárosi triatlon jubileumokkal, világversenyekkel

A jubileumokhoz és az eddigi hagyományokhoz méltó triatlonos szezonra készülnek a várossá avatásának 50. évfordulóját idén ünneplő Tiszaújvárosban.

A már ezen a hétvégén elkezdődő nagy menetelés – a Jabil 3próba, a XXV. ReMat Tisza Triatlon, valamint az ifjúsági Eb-t, a junior Ek-t és a 20. ITU Triatlon Világkupát magába foglaló, szuperkoncerttel is fémjelzett Triatlon Nagyhét – részleteiről ma, a Scarpa Étteremben tájékoztatták a sajtó képviselőit.  
Elsőként Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság (SZB) társelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A helyi önkormányzat vezetője büszkén emlékezett meg arról, hogy idén ünneplik várossá nyilvánításuk fél évszázados évfordulóját, melyről a képviselő testület döntése értelmében nívós ünnepségsorozattal is megemlékeznek. Megtudhattuk tőle azt is, hogy az 50-ből 25 évben rendeztek Tisza Triatlont és 2016-ban – a világon egyedül álló módon megszakítás nélkül – már a 20. ITU Triatlon   Világkupának adhatnak otthont. – A hazai és nemzetközi sportprogramok mellett, az esztendő kulturális kínálatának fénypontjaként – nem kis meglepetést okozva az érdeklődőknek – július 1-jén, pénteken este a Sportcentrumban Omega szuper-koncert lesz – hangsúlyozta Bráz György. –  Gyakorlatilag ezzel kezdődik meg a sorrendben már 18. Triatlon Nagyhét, melynek zökkenőmentes lebonyolításához nagy segítséget kapunk az önkormányzati cégektől, a rendőrségtől, és a polgárőrségtől is. A szervezői csapat és a testület nevében mondhatom, hogy valamennyi eseményre nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Nagy versenyek, hazai éremesélyekkel
A megszokottnál is  sűrűbb sportszakmai eseményekről Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője beszélt a jelenlevőknek. – Első idei rendezvényünk a Jabil 3próba elnevezésű szabadidősport esemény, melynek nyitányát az április 24-i kerékpáros próba jelenti – mondta a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is ténykedő sportvezető. – Június 19-én az úszás, majd július 8-án a Jabil 1/3 Maratonon a futás szerepel még a pontgyűjtögető szériában. Május 20-21-én következik a szintén hagyományos Tisza Triatlon, melynek keretében rendezzük meg a klubcsapat országos bajnokságot és a paratriatlon ob-t is. A riói olimpia miatt egy hónappal korábbi Triatlon Nagyhét már az első hétvégén nemzetközi viadalt kínál a résztvevőknek és a sportbarátoknak. Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) megbízásából a kontinens legjobb ifjúsági korú versenyzői mérik össze tudásukat, a sportág történetében először, egyéniben is. Reményeink szerint klubunk versenyzői közül Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is dobogó-közelben zár majd. A második hétvégén előbb jöhet az ETU Triatlon junior Európa-kupa, ahol nagyobbik fiam, Bence is jó eséllyel pályázik valamelyik éremre, majd pedig a Magyar Utánpótlás Gála és az utóbbi két évben kimagasló hazai sikereket hozó ITU Triatlon Világkupa, mely sokak számára az utolsó nagy versenyt jelenti az ötkarikás játékok előtt.

Sztárparádét kínálnak
  Csatlakozva Polgármester Úr bejelentéséhez, a kulturális kínálat további elemeit is a jubileumokhoz méltó módon igyekeztünk összeállítani – fogalmazott  Márkus Balázs, az SZB társelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnökségi tagja. – Az Omega mellett olyan neves és kedvelt előadókat nyertünk meg fellépőnek, mint a Bon-Bon, a Magna Cum Laude, a Zanzibár, a Bikini, az R-Go,  a The Biebers, a New Level Empire, vagy éppen ByAlex, Geszti Péter, Peter Shramek és Fricska. Ebben az évben is lehetőséget kínálunk a város lakosságának, illetve a hozzánk ellátogatóknak arra, hogy esténként közösen sportoljanak. A Bogratlon bográcsfőző-fesztivállal párhuzamos evezősversenyen, valamint a két futáson, a kerékpározáson, a turista triatlonon, a lábteniszben, a streetballban és a tavaly, a rossz időjárás miatt elmaradt, ezért újra az „étlapra” kerülő tóátúszásban lehet majd gyűjtögetni a tombolaszelvényeket, melyek tulajdonosai között július 10-én értékes tárgyjutalmakat sorsolunk ki. Összességében elmondhatom, hogy maradunk a hosszú évek alatt jól bevált „receptnél”, azaz a napi közös sportolást követően jöhet a közös kikapcsolódás!
„A szurkoló benned van”
„A szurkoló benned van”, a szurkoló bennünk van! – kezdte mondandóját Pálffy Gábor a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. kommunikációs vezetője. – Tegnap indult el a MOL kampánya, amely a sportra irányítja a figyelmet. Jégkorong-világbajnokság, foci-Eb és olimpia is van ebben az évben, ezért döntöttünk úgy, hogy kommunikációnk fókuszába a sportot állítjuk.
20 éve elődeink arra gondoltak, hogy egy ilyen elképzelést, egy kalandot – a triatlon világkupát Tiszaújvárosba hozni – támogatni kell. A kaland aztán felfedező út, majd expedíció lett, amelyben vállalatunk – jelenleg pedig a MOL-csoport – mindig ott volt a „túravezetők” mellett, támogatta őket. Visszanézve, őszintén mondhatom, hogy az elmúlt időszakban valódi partnerség alakult ki a szervezők és a cég között.
A MOL-csoport jelenlegi fejlesztései megkérdőjelezhetetlenné teszik a tiszaújvárosi petrolkémiai tevékenységek jelentőségét. Az ipari fejlesztésekkel párhuzamosan azonban odafigyelünk az itt élőkre is, és nem tévesztjük szem elől társadalmi felelősségünket.
Támogatjuk a régiót és a várost is alapítványainkon keresztül, illetve a város kiemelkedő nyári fesztiválját, a Triatlon Nagyhetet is. A nagyhéten mindig rengetegen vesznek részt a tömegsport rendezvényeken, az esti programokon, a profi versenyeken  pedig ezrek buzdítják a résztvevőket. Idén is várjuk, hogy minden tiszaújvárosi és idelátogató vendég bizonyítsa, hogy a „Szurkoló benned van!”.

Közösség-építő triatlon
dr. Fülöp György,  Tiszaújváros alpolgármestere, önkormányzati összekötő, kiemelte, hogy a jubileumok és a hozzá kapcsolódó rendezvények milyen fontos szerepet töltenek be a település életében. – Nem túlzás azt állítani, hogy Tiszaújvárosban a dr. Márkus Gábor barátunk által meghonosított, általa és csapata által világszínvonalra emelt triatlon  közösséget épített az elmúlt évtizedekben – hangsúlyozta az alpolgármester. – Példamutató, igazi közösséget a rendezők, közreműködők tekintetében és a lokálpatriotizmust erősítő, párját ritkító közösséget az itt élő emberek körében. Tiszaújvárost a triatlonnak köszönhetően az elmúlt két évtizedben a világ minden pontján megismerhették, ami marketing szempontból is rendkívül figyelemre méltó. Elég csak arra gondolnunk, hogy ebben az évben olyan nagy városok mellett emlegetnek bennünket, mint a kanadai Montreál, az ausztrál Mooloolaba, a japán Myazaki,  a  mexikói Huatulco és Cozumel, az olasz Cagliari, az osztrák Kitzbühel, az új-zélandi New Plymouth, a török Alanya, a kínai Chengdu, a dél-koreai Tongyeong.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek