2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Aggtelek és Miskolc csapatai arattak a régiós középdöntőn ez történt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő miskolci középdöntőjén

Aggtelek és Miskolc csapatai arattak a régiós középdöntőn ez történt a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő miskolci középdöntőjén

Idén hatodszor mérték össze Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai pénzügyi tudásukat a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő miskolci középdöntőjén. A régió győztes csapatai Aggtelek és Miskolc iskoláinak tanulói közül kerültek ki. A gyerekek a pénzügyi fogalmakat magabiztosan tudták, a szöveges feladatokkal viszont több csapat is nehezen boldogult.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában az Aggteleki Általános Iskola Pénzmanók nevű csapata nyert, a 3-4. osztályosoknál a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola képviseletében az Aranykoboldok csapata győzött. Az 5-6. osztályosok között a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Feltörekvők elnevezésű csapata végzett az első helyen, míg a 7-8. osztályosok kategóriájában szintén az Aggteleki Általános Iskola tanulói, Aranyforint csapat névvel gyűjtötték össze a legtöbb pontot.

”Nagy öröm a zsűrinek azt látni, hogy visszatérő csapatok, iskolák és pedagógusok vesznek részt ezen a versenyen. Azok az általános iskolások, akik nem először indulnak a vetélkedőn, már most, ilyen fiatalon jelentős tudásra tesznek szert a pénzügyek terén. Több olyan elkötelezett csapat is van, akik minden tanévben ellátogatnak a hozzájuk közel eső bankfiókba, hogy megismerjék annak működését, és fontos pénzügyi fogalmakat tanuljanak meg. Az idei teljesítményt tekintve szembetűnő volt, hogy mennyire eltér az alsós csapatok szövegértelmezési gyorsasága a feladatoknál. A felsősöknél már inkább a feladatmegosztás és a pénzügyi szerepjátékban mutatott kreativitás volt a döntő.” – mondta el Horváthné Galamb Andrea, a K&H Bank miskolci fiókigazgatója, a zsűri elnöke. A zsűri tagjai között foglalt helyet még Kercsmár Miklósné Mária, a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ közgazdász szaktanára, valamint Uri Mariann szerkesztő, az Észak-Magyarország megyei napilap képviseletében.

„Ezzel a csapattal másodszor jutottunk be az országos döntőbe, ami a gyerekek töretlen lelkesedésének köszönhető. Végignéztük a rajzfilmeket, gyakoroltuk a matematikai fogalmakat, és a bankfióki látogatás lehetőségét is igénybe vettük. A csapatnak a pénzügyi szerepjáték volt a kedvence, de a számolási feladatokkal is jól boldogultak.” – osztotta meg a győztes Pénzmanók csapat felkészülési módszerét és versennyel kapcsolatos tapasztalatait Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna, a csapat felkészítő tanára.

A gyerekek 14 különböző iskolából érkeztek a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei hatodik középdöntőjére. A versenyen összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat képviseltette magát. A mostani középdöntő győztesei a júniusi budapesti döntőn a másik 7 régió győztes csapataival mérkőznek majd meg az értékes tárgynyereményekért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek