2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tavasszal is szól a szerenád

Igazi tavaszi műsorral készülnek a Miskolci Szimfonikusok április végére.

A két éve indult Vár-szerenád sorozatnak a Diósgyőri vár Lovagterme ad otthont, ahol a szép környezet és nagyszerű muzsika mellé, csodálatos akusztikai élmény is társul. A koncert nem csupán időpontjában, hanem műsorában is tavaszi lesz. Felcsendül többek között Mozart: C-dúr „Jupiter” szimfóniája, Vivaldi: D-dúr „A pásztorlányka” és G-dúr „Alla rustica” concertója, Haydn: A teremtés és az Évszakok oratóriumainak egy-egy részlete és meglepetés produkcióval is készül a zenekar.
Az est énekes szólistája: Murvai Dénes, a zenekart Gál Tamás vezényli. Közreműködnek a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangszeres szólistái.

Vár-szerenád
2016. április 23., szombat 19:00
Diósgyőri vár, Lovagterem

Zenei kalandozás Ütemvárosban

Mesés történetek zenei szálra fűzve – ez a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! elnevezésű program alapkoncepciója. A Miskolci Szimfonikus Zenekar sok éve töretlen népszerűségnek örvendő sorozata minden évadban új kalandokra hívja az óvodás és kisiskolás korosztályt és persze a felnőtteket, akik szintén nem fognak unatkozni.

Rejtélyes utcák, izgalmas kalandok, ahol kísérőink lesznek többek között Hegedű Gabi, Metronóm bácsi, Trombita a kismalac és sok más kedves, mókás zenebarát. A Miskolci Szimfonikus Zenekar gyermekkoncertjein évek óta arra törekszünk, hogy megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel a komolyzenét, de talán még ennél is többre: szeretnénk elbűvölni a kicsiket, hogy aktív részesei lehessenek egy csodálatos, magával ragadó kalandnak a zene világában.
A „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!”elnevezésű gyermekkoncertjeinken a kicsik egy izgalmas felfedezőútra indulnak a zenében Csuka Tímea vezetésével, aki csellistaként sokéves zenekari és zeneiskolai tapasztalattal is rendelkezik. A gyerekek maguk is tevékenyen részt vesznek a mesélésben és bekapcsolódnak a zenekar „munkájába” is, amit higgyék el, maguk a zenészek is nagyon élveznek. Magával ragadó élményt jelent látni a gyerekek és persze a felnőttek arcán az őszinte lelkesedést, a csillogó tekinteteket, amikor apró legények és leánykák egy egész szimfonikus zenekart vezényelnek. A „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!”valóban egy felhőtlen játék, amelynek viszont természetes, elválaszthatatlan részét képezik a zenei gyöngyszemek és a muzsikálás minden fortélya.

Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!
2016. április 24., vasárnap 16:30,Művészetek Háza Miskolc
Vezényel: Csányi Valéria
Műsorvezető és forgatókönyvíró: Csuka Tímea
Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek