2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

TGV sebességével zakatoló vasutasnyomorítás a MÁV-nál

A Jobbik határozottan visszautasítja azt a pofátlan munkásnyomorítást, amivel a MÁV-csoport vezetősége és a mögöttük álló kormányzati körök kezelik a készenléti jellegű munkát végző vasutasokkal kapcsolatos bérbotrány miatt a vállalatnál kialakult helyzetet. Mivel a saját oligarcháitól semmit sem sajnáló kormányt kellemetlenül érinti, hogy immáron jogerős bírósági ítélet mondja ki, ki kell fizetni azt a mintegy 5 milliárd forintnyi túlórapótlékot, amitől három éven keresztül megfosztották az érintett tízezernyi vasutast, ezért a jövőbeli munkásköveteléseket megelőzendő, inkább módosítja a Munka törvénykönyvét.  

Miközben a nemzet gázszerelőjének cége az előzetesen kialkudott árnál milliárdokkal drágábban építi majd a dél-balatoni vasútvonalat, és a felcsúti nagybirtokos földvásárló ügyvédje akár 180 millió forintot is bezsebelhet a vasúttársasággal kötött szerződés értelmében, addig a színfalak mögött sunyi és gonosz törvénymódosítási folyamat zajlik a készenléti jellegű munkakörben dolgozók ellen. Ennek lényege, hogy megszüntetik azt a törvényi paragrafust, amely a szombati készenléti munkáért járó pótlékról is rendelkezik.

A Jobbikot mélységesen felháborítja az a vasútpolitikát mételyező mentalitás, amely miközben egyes kivételezettek számára milliárdos profitot eredményez, addig a munkájukat híven és becsülettel végző kisvautasoktól még a nyomorúságos alapbért kiegészítő pótlékokat is sajnálja.

Teljes mértékben jogosnak tartjuk a szakszervezetek azon aggodalmát, amely szerint a vezényléses beosztások terén elszabadulhat a pokol, hiszen a tervezett törvénymódosítás jól illeszkedik a fékevesztett tehervonatként dübörgő munkásellenes elképzelések sorába, mert a keményen dolgozó, de annál rosszabbul fizetett vasúti munkavállalók bére akár 10-15 százalékkal is csökkenhet. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért maximális szolidaritásáról biztosítja az érintett dolgozókat. Felszólítjuk a javaslattevőt, hogy sürgősen álljon el elfogadhatatlan szándékától, ne vigye az Országgyűlés elé ezt a gyalázatot, hanem hajítsa a törvénymódosítás tervezetét a papírkosárba! Oda, ahová való…

Ander Balázs országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek