2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:A Parlamentben és a bizottságokban várunk választ a Pharaon-botrányra

Kormánypárti politikusok részéről kínos csend övezi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány közvetlen közelében felbukkant egy szaúdi olajmágnás, Ghaith Pharaon, aki korábban az FBI körözési listáján is szerepelt, és összefüggésbe hozható egy terrorszervezetek által is használt pénzügyi hálózattal, a havalával. A kormány terrorizmus elleni fellépésének hitelességét és hatékonyságát is megkérdőjelezi, hogy Orbán Viktor családja és kormánya terroristákat pénzelő üzleti körökkel áll üzleti kapcsolatban.

A múlt héten Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője, tegnap pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott választ adni az üzletemberrel kapcsolatos újságírói kérdésekre.

A Jobbik tudni szeretné, hogy működik Magyarországon a hírszerzés, ha annak vezetője, Lázár János állítása szerint még csak nem is hallott Pharaonról, holott annak több kormányközeli üzleti érdekeltsége is van. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a miniszterelnök egyik közeli hozzátartozója is érintett ezekben az üzleti ügyekben. Ezáltal milyen mértékben zsarolható Magyarország miniszterelnöke? Milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház ugyancsak a Pharaon nevével fémjelzett, terrorizmust finanszírozó üzleti körökkel bizniszel?

A Jobbik a kérdésekre várja a kormány válaszait mind a Nemzetbiztonsági, mind a Külügyi Bizottságban, mind a Parlament ülésén. Úgy véljük, egy hét talán elég volt a fideszes politikusok számára a megfelelő tájékozódáshoz.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek