2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rekordokat dönt az idei show tánc fesztivál

Rekordokat dönt az idei show tánc fesztivál

Húsz település több, mint 1000 táncosa, 105 műsorszámmal nevezett az április 16-án, szombaton, a Tiszaújvárosi Sportcentrumban megrendezendő „Táncolj, NE Drogozz!” mottót viselő XVIII. Show Tánc Fesztiválra.

Az eseményre Aszódról, Boldváról, Bükkaranyosról, Csincséről, Debrecenből, Egerből, Hajdúnánásról, Hejőkeresztúrból, Hernádnémetiből, Mályiból, Mezőcsátról, Miskolcról, Nyékládházáról, Ónodról, Perecesről, Polgárról, Sajószentpéterről, Szirmabesenyőből és Tiszaújvárosból, valamint Kassáról is várnak csapatokat. Van olyan csoport, amely már tizennyolcadik alkalommal, és olyan is, aki először lép a fesztivál színpadára. Haisz Vanda főszervezőtől megtudtuk azt is, hogy a fesztivál nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme! A rendezvény célja hirdetni az egészséges, drogmentes életmódot, és felhívni az emberek figyelmét a rendszeres testmozgás előnyeire. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, főtámogató  Tiszaújvárosi Önkormányzat vezetője.

A program 10 órakor kezdődik az óvodások és alsósok produkcióival, majd délután kettőtől a felsősök, középiskolások és felnőttek mutatják be táncaikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: „Táncolj, NE Drogozz!!!!”

A rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy a látványos produkciók között lesz aerobik, akrobatika, akrobatikus látványtánc, akrobatikus rock and roll, balett paródia, burlesque, cheerleading, disco, divattánc, gimnasztika, gimnasztikus látványtánc, hip-hop, jazz balett, keringő, kortárs latin tánc, latin tánc, látványtánc, mazsorett, modern balett, modern tánc, népi mulatós, néptánc, orientális tánc, show tánc, spanyol tánc, sportmazsorett, step pados tánc, swing, színpadi látványtánc, társastánc és törzsi tánc is.

A szervező „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület együttműködik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal (KEF), melynek felkészült szakemberei információs anyagokkal és programokkal várják az érdeklődőket.

A települések, résztvevők és műsorszámok tekintetében csúcsot döntő fesztivál napján a helyszínen lehet belépőjegyeket váltani, melyekért a diákoknak és nyugdíjasoknak 500, míg a felnőtteknek 600 forintot kell fizetni. 6 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

További információ a showtancfesztival@gmail.com,e-mail címen, vagy a  www.gimnasztrada.hu
honlapon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek