2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik nemet mond az új szerencsi szeméttelepre

Még le sem csillapodott a ZHK Kft. által keltett számlázási botrány, Szerencs önkormányzata máris előállt egy újabb hajmeresztő ötlettel: a település családi házas övezete mellett található régi állatvásár téren hulladéklerakót kíván létesíteni.

Március közepén az engedélyező hatóság és a Szerencsi Városüzemeltető Kft. képviselői a közelben élő lakókkal együtt helyszíni bejárást tartottak, melynek során egyértelművé vált, hogy a lakók ellenzik a hulladéklerakást a területen, hivatkozva a nagyfokú egészségügyi kockázatra, ami a lakóövezet mellett elhelyezett szeméttel és a patkányok megjelenésével együtt  jár.

Az engedélyező szikszói hatóság ennek ellenére a szakhatóságokkal egyetértésben kiadta az engedélyeket, sőt a munkálatokat már a – valószínűleg porhintésnek szánt – lakossági egyeztetés előtt meg is indították.

A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik a lakossági igényekkel szembemenő döntés ellen. Felszólítjuk Szerencs fideszes vezetését, ne a hulladékbizniszt, hanem a szerencsieket képviselje: mondjon nemet a családi házak mellett létesítendő szeméttelepre.

Horváth Ádám, a Jobbik szerencsi elnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek