2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Vállalatok, kutatóintézetek és felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek a 2014-2020-as európai uniós programozási időszakban

Vállalatok, kutatóintézetek és felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek a 2014-2020-as európai uniós programozási időszakban

 Tatai Laura, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese tartott előadást a Miskolci Egyetemen „Vállalatok, kutatóintézetek és a felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek a 2014-2020-as európai uniós programozási időszakban” címmel.
A Miskolci Egyetemi Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Börze kísérőrendezvényeként megrendezett fórumon elhangzott, hogy Magyarország a 2014-2020-as programozási időszakban az európai uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánja fordítani, mely fejlesztések pozitív hatásait nem csak a vállalatok, hanem a felsőoktatási intézmények, azok oktatói, kutatói, hallgatói és az álláskeresők is érezni fogják.

A 2014-2020-as programozási időszak szabályzási alapjainak, újdonságainak ismertetetésén túl az előadó bemutatta az Emberi Erőforrás Operatív Program alapján 2016. évre meghirdetni tervezett, a felsőoktatási intézmények intelligens szakosodását célzó oktatás-kutatási és innovációs együttműködési, valamint infrastrukturális fejlesztéseit elősegítő felhívásokat, valamint ismertette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 2016. évben meghirdetni tervezett, vagy már megnyitott felhívásokat, különösen azokat, amelyeknek célja a vállalati versenyképesség javítása, a vállalatok, kutatóintézetek és felsőoktatási intézmények közötti együttműködés és hálózatosodás fejlesztését elősegítő kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása.

Mindemellett a Miskolci Egyetemi Állásbörze és Szakmai Gyakorlati Börze megnyitójának apropóján a főosztályvezető-helyettes kiemelte azokat a fiatalok munkaerő-piaci integrációját elősegítő, az Ifjúsági Garancia Programhoz kapcsolódó foglalkoztatási támogatásokat is, amelyek segítségével a fiatalok elhelyezkedési esélyei javulhatnak. A napokban megjelent, GINOP-5.2.3-16 kódszámú, a fiatalok vállalkozóvá válását segítő felhívás is ezt a célt szolgálja, mely a felsőfokú végzettségű, legfeljebb 30 éves pályakezdő fiatalok felkészítésével segíti saját vállalkozások indítását.

Az előadó hangsúlyozta, hogy a felhívások részleteinek megismeréséhez javasolt a www.szechenyi2020.hu internetes oldal meglátogatása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek