2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lehmann Csongor abszolút sikere

DUATLON. Veresegyház

A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő, még ifjúsági korú Lehmann Csongor  abszolút sikerével ért véget az április 3-án, Veresegyházon megrendezett országos duatlon ranglista verseny. A szintén ifjúsági Putnóczki Dorka  az előkelő második pozíciót érdemelte ki az összesítésben.
A  I. Ecomont Veresegyházi Város-Duatlon sprint távú futamaiban 5 km futás, 20 km kerékpározás, majd 2,5 km futás várt az indulókra, köztük jó néhány Tiszaújváros színeiben versenyző sportolóra.
A férfiaknál két fiatal, Lehmann Csongor és Dévay Zsombor vitte a prímet, olyannyira, hogy – ebben a sorrendben – a célba is ők érkeztek meg elsőként. Rajtuk kívül felállhatott még a korosztályos dobogóra Balogh Bence és Tóth Róbert is.
A női mezőnyben ott volt a háromszoros duatlon világbajnok, a hawaii triatlon ironman vb 4. helyezettje, a Ferencvárosi TC-t erősítő Csomor Erika is, akit egyenlőre nem tudtak legyőzni a trónkövetelők. Az abszolút második helyet  viszont Putnóczki Dorka érdemelte ki, aki klubtársával, Lehmann Csongorral együtt szintén gőzerővel készül a nyári, hazai rendezésű  ifjúsági Európa-bajnokságra. Jakab Ilka és Szabolcsi Fruzsina révén a junior és a felnőtt női kategóriákban is tiszaújvárosi siker született.
Szintén a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot érintő hír, hogy ugyanezen a hétvégén, a portugáliai  Quarteira városában, élete első felnőtt Európa-kupáján, első olimpiai távú nemzetközi versenyén állt rajthoz Dévay Márk, aki 46. helyével a középmezőnyben zárt.

Eredmények
Sprint-táv:
Férfi abszolút: 1. Lehmann Csongor, 2. Dévay Zsombor, … 4. Balogh Bence,… 6. Tóth Róbert
Ifjúsági fiúk: 1. Lehmann Csongor, 2. Dévay Zsombor
Junior fiúk: 2. Tóth Róbert
Felnőtt férfiak: 1. Balogh Bence
Női abszolút: 2. Putnóczki Dorka,… 4.Mátyus Lili, 5. Szabolcsi Fruzsina, 6. Jakab Ilka,… 8. Szegedi Sára,… 16. Molnár Sára
Ifjúsági leányok: 1. Putnóczki Dorka, … 3. Mátyus Lili, … 10. Molnár Sára
Junior leányok: 1. Jakab Ilka, 2. Szegedi Sára, … 5.Filep Zsanna
Felnőtt nők: 1. Szabolcsi Fruzsina
Utánpótlás-kategória:
Serdülő fiúk: 8. Berencsi Ádám. Leányok: 4. Kovács Anna, 5. Bóna Kinga, 6. Tóth Anna
Gyermek kcs., fiúk: 30. Szabolcsi Bálint. Leányok: 28. Berencsi Lili, … 37. Bodolai Lili, 38. Kurucz Réka
Újonc 1. kcs., fiúk: 5. Varga Martin,… 14. Csamangó Áron. Leányok: 3. Filep Zóra
Újonc 2. kcs., fiúk: 16. Hajdu Máté, … 32. Kiss Marcell. Leányok: 16. Lehmann Sára, …31. Bán Lilla,… 35. Hajdu Panna.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek