2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Indul a XIII.orvosi misszió

 Ugandába indul a Magyar Afrika Társaság (AHU) XIII. orvosi missziója

2016. április 4-én tizenharmadik alkalommal kezdi meg egy hónapos gyógyító misszióját a Magyar Afrika Társaság önkéntes orvosi csapata.  

A misszió tagjai Dr. Bagdi Zita általános orvos, Dr. Kapi Zsófia fül-orr-gégész, Gáspár Attila mentőtiszt, Kovács Bernadett az AHU koordinátora és Kovács Dániel önkéntesek lesznek. Munkájukat helyi partnerszervezetünk, az ugandai Magyar kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) segíti.

A csapat tagjai az egy hónapos misszió során Uganda különböző részein fognak gyógyítani és felvilágosító előadásokat tartani a helyi lakosság számára, mivel az egészségügyi szolgáltatások színvonala különösen vidéken nagyon alacsony.

A Magyar Afrika Társaság által, orvosi és humanitárius segítségnyújtás céljából kidolgozott és koordinált programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a tapasztalatszerzés.

A Magyar Afrika Társaság 2009 óta folyamatosan indít orvosi misszióikat a fekete kontinensre. Az eddigi missziók során több mint három tucat magyar orvos és egészségügyi szakember, közel 40 000 beteget látott el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek