2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik:Reagálás az Alkotmánybíróság döntésére: A Fidesz ezentúl se akadályozza a jegybanki pénzek átláthatóságát!

Jobbik:Reagálás az Alkotmánybíróság döntésére: A Fidesz ezentúl se akadályozza a jegybanki pénzek átláthatóságát!

A Jobbik saját sikereként értékeli, hogy felhívásunkra Áder János államfő az Alkotmánybírósághoz fordult a közpénzekkel gazdálkodó Magyar Nemzeti Bank pénzeinek titkosítása kérdésében. Üdvözöljük az Alkotmánybíróság döntését, mely megerősítette azt az álláspontunkat, hogy a jegybanki alapítványok vagyona a habonyi kommunikáció ellenére sem veszíti el közpénz jellegét.

Az alkotmánybírósági döntés súlyos kritika a Fidesz politikusaira, valamint hatalmi gőgjére nézve is. A kormánypárt hatalomba belekényelmesedett többsége nem hallgatta meg a Jobbik higgadt, szakmai alapokon nyugvó érvelését, hanem erőből vitt keresztül egy Alaptörvény-ellenes intézkedést, melynek egyetlen célja volt: az átláthatatlan, ellenőrizhetetlen gazdálkodás révén a fideszes korrupciónak újabb táptalajt biztosítani.

A Jobbik a döntés után elvárja, hogy a Fidesz vegyen vissza hatalmi gőgjéből, és a továbbiakban ne gátolja a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek parlamenti és nyilvánosság révén történő ellenőrzésének lehetőségét!

Volner János, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek