2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyilvános feljelentés – a miskolci MSZP nyomozásokat követel!

T. Nyomozó Hatóságok!
Bár Polt Péter legfőbb ügyész (egykori fideszes képviselőjelölt) szerint munkatársai rendszeresen olvassák a sajtóhíreket, talán elkerülte a figyelmüket, hogy a napokban kiderült: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 100 százalékos tulajdonában álló, vagyis közpénzből gazdálkodó cége egészen 2016 januárjáig fizette egy olyan ember telefonszámláját, akivel a város – s Kriza Ákos miskolci polgármester eddigi kommunikációja szerint – egyetlen városi cég sem állt szerződéses jogviszonyban.

Éppen ezért az MSZP miskolci szervezete a BTK 376. § paragrafusa alapján hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. tevékenységével kapcsolatban.

Feljelentésünket a nyilvánosság bevonásával, ezúton tesszük közzé.

Tekintve, hogy a szerencsés telefontulajdonos a 2014-es önkormányzati választási kampányban a Fidesz polgármester-jelelöltje legesélyesebb kihívóját, az MSZP jelöltjét próbálta meg manipulált fotókkal lejáratni, felmerülhet a választási csalás gyanúja is. Kérjük, a BTK 350. § (a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény) alapján ebben az ügyben is szíveskedjenek nyomozást indítani.

Felhívjuk továbbá a T. Nyomozó Hatóságok figyelmét arra, hogy Kriza Ákos miskolci polgármester Lakatos Miklós ügyében folyamatosan ellentmondásba keveredett önmagával és a tényekkel. Januárban azt állította, hogy korábbi kabinetfőnök-helyettese polgármesteri hivatali munkájából adódóan tarthatott kapcsolatot a vállalkozóval – erre az MSZP által nyilvánosságra hozott közokiratokból kiderült, hogy Kovács Zsolt nemcsak kapcsolatot tartott, de közös céget is alapított a vállalkozó feleségével. Kriza Ákos akkor azt is mondta, hogy ő maga nem is ismeri Lakatos Miklóst, aztán meg kiderült, éppen az ő hivatali e-mail címéről érkeztek levelek a vállalkozóhoz.

Ebben az ügyben tehát felmerül a Btk. 282. § szerinti bűnpártolás bűncselekményének gyanúja is, melynek kivizsgálását ezúton is szintén a nyilvánosság előtt kérjük T. Nyomozó Hatóságoktól.

T. Nyomozó Hatóságok nyilvános válaszát természetesen soron kívül várjuk.  

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek