2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Zöld ruhások Miskolcon

Idén már másodszor vonulnak majd végig Miskolc belvárosában szombaton. A Szent Patrik napi rendezvény Budapesten már hagyománynak számít. Itt is szeretnék meghonosítani a szervezők.

Szent Patrik Írország egyik védőszentje, az ő tiszteletére március 17-e az írek nemzeti ünnepe. Három belvárosi szórakozóhely fogott össze, hogy felvonulást szervezzen ebből az alkalomból hétvégére Miskolc belvárosába.

– Az alapötlet, hogy próbáljunk meg olyan programokat szervezni, amiktől mozgalmas lesz a belváros – mondta Sashalmi László, a Belvárosi Liget Egyesület szervezője. – Továbbá törekszünk arra, hogy olyan nemzetiségeknek is szervezzünk programokat, akik színfoltjai a városnak. De természetesen a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat együtt.

A felvonulók a Szinva teraszon, a Stamp bár előtt gyülekeznek szombaton délután 4 órakor. Innen mazsorettekkel és a Budapest Highlanders Pipe Banddel vonulnak végig a Centrumig, ahonnan egy rövid pihenő után folytatják útjukat a Városház térre. A hagyományos skótduda és dob zenekar szereplését az ózdi Jameson’s Pub együttes követi, ami ír kocsmazenét játszik. A programhoz kapcsolódóan koncert lesz a Grizzly Music Pubban és a Corner Stage Kávézóban.
Forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek