2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Mi befolyásolja a húsvéti süteményekhez is használt kakaópor árát?

Mi befolyásolja a húsvéti süteményekhez is használt kakaópor árát?

Kakaó világpiaci körkép – avagy: hektikusság, instabilitás, szerencse
A hazai élelmiszeripar egyik meghatározó vállalata,. amellett, hogy 25 éve forgalmaz holland kakaóport, egyéb termékeibe is a legjobb holland technológiával készült kakaóporok kerülnek. A kakaópor gyártás területén a legmagasabb minőséget a mai napig az ún. holland gyártási eljárás* képviseli, amit több-kevesebb sikerrel a világ más részein is próbálnak utánozni. Alapvetően két nagy kategóriával találkozunk a boltokban: a 10-12%-os és 20-22%-os** fajtákkal. A háztartások elsősorban az utóbbit használják, mivel a sütemények esetében ez a típus adja a legjobb minőséget, az ízt és a színt, a húsvéti időszakban is ez az egyik főszereplő.
A kakaópor tekintetében a kiskereskedelemben az elkövetkező fél-egy évben stagnáló árakra lehet számítani, kisebb-nagyobb kilengéssel – például az elmúlt hetekben 8-10%-os emelkedés volt tapasztalható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…